• Kultura

    Međunarodni dan Roma u Gradskoj biblioteci Pančevo

    U čitaonici Gradske biblioteke Pančevo, u utorak, 9. aprila u 19 sati, Gradska biblioteka Pančevo i Romski kulturni centar Pančevo organizuju predavanje o romskoj izdavačkoj delatnosti u Srbiji.

    PANČEVO: Promocija knjige „Zemlja iza božjih leđa“

    U čitaonici Gradske biblioteke Pančevo, u četvrtak, 4. aprila u 19 časova, održaće se promocija knjige „Zemlja iza božjih leđa“, istaknutog holandskog pisca Kornelisa Spulstre (Cornelis Spolestra, 1901 – 1994), književnoj javnosti poznatog kao A. Den Dolard.

  • Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih publikacija kojima je pristup slobodan

    Pozorišni program u aprilu u Kulturnom centru Pančeva

    Kulturni centar Pančeva u aprilu ugostiće tri sjajne pozorišne predstave – „(Pra)Faust” Beogradskog dramskog pozorišta u režiji Borisa Liješevića, „Nečistu krv” Narodnog pozorišta u Beogradu u režiji Milana Neškovića i predstavu „Švejk” Beogradskog dramskog pozorišta u režiji Veljka Mićunovića.

    PANČEVO: Međunarodni festival podvodnog filma i fotografije

    Povodom Međunarodnog dana voda, Klub podvodnih aktivnosti Pančeva, u saradnji s Kulturnim centrom Pančeva, po 21. put organizuje Međunarodni festival podvodnog filma i fotografije koji će se održati od 20. do 31. marta u foajeu KC-a.

    Nagrađivani brodvejski pozorišni komad „Prima Facie“ gostuje u Pančevu na svetski dan pozorišta

    Svetski dan pozorišta, 27. mart, Kulturni centar Pančeva obeležava izvođenjem nagrađivane brodvejske predstave „Prima Facie“ u 19.30. U predstavi igra Pančevka Maša Dakić, dok režiju potpisuje Anja Suša, pozorišni stvaralac evropskog renomea, i dobitnik Grand Prix nagrade ovogodišnjeg Bitef Festivala. Prevodilac je Biljana Popmijatov, ime koje je prepoznatljivo i blisko pravnim krugovima, a sada daje glas i prvom pravničkom pozorišnom tekstu koji će se izvesti kod nas.