• U Kovačici počeli „Maškovi dani“

    U Kovačici je u sredu, 8. novembra, počela smotra pozorišta Maškovi dani u organizaciji VHV scene, koja radi pod okriljem Doma kulture „3. oktobar“ u Kovačici. Ova smotra će trajati do 18. novembra.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    U Kovačici počeli „Maškovi dani“
    Foto: 013info

    Ovu tradicionalnu pozorišnu manifestaciju otvorila je dečja pozorišna predstava „Komšinica Juca i Romeo“, autora Branka Milićevića, u izvođenju Pozorištanca Puž Beograd, u režiji Slobodanke Aleksić.

    Publika u Kovačici će biti u prilici da pogleda još tri pozorišna ostvarenja:

    • U petak, 10. novembra, u 20 časova, nastupiće amateri SKUD-a Heroj Janko Čmelik i Slovačkog pozorišta VHV iz Stare Pazove sa komadom „Kovači“ rađenim po scenariju Miloša Nikolića, a u režiji Aleksandra Baka.
    • U nedelju, 12. novembra, publika će imati priliku da pogleda predstavu Slovačkog vojvođanskog pozorišta iz Bačkog Petrovca „Kameni trotoar“, autora Ferka Urbaneka, a u režiji Emila Spišaka. Predstava počinje u 19 časova.
    • U subotu, 18. novembra, na kovačičkoj bini biće premijerno izvedena pozorišna predstava „Mamona duše“ koju će izvesti Kolektiv kreativnih amatera (KOKRAM) iz Kovačice. Autorka je Katarina Mišikova Hicingerova, a režiser Mihal Bireš. Početak predstave zakazan je za 20 časova.

    Smotra pozorišta „Maškovi dani“, organizuje se od 1994. godine u čast glumca i organizatora kulturnih aktivnosti iz Kovačice Tomaša Hriešika Maška.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    PANČEVO: Izložba Kluba veterana ULUS-a

    U sklopu obeležavanja Međunarodnog dana muzeja i Evropske noći muzeja koji su ove godine istoga dana, 18. maja, Narodni muzej Pančevo organizuje izložbu Kluba veterana […]