• U Kovačici počeli „Maškovi dani“

  U Kovačici je u sredu, 8. novembra, počela smotra pozorišta Maškovi dani u organizaciji VHV scene, koja radi pod okriljem Doma kulture „3. oktobar“ u Kovačici. Ova smotra će trajati do 18. novembra.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U Kovačici počeli „Maškovi dani“
  Foto: 013info

  Ovu tradicionalnu pozorišnu manifestaciju otvorila je dečja pozorišna predstava „Komšinica Juca i Romeo“, autora Branka Milićevića, u izvođenju Pozorištanca Puž Beograd, u režiji Slobodanke Aleksić.

  Publika u Kovačici će biti u prilici da pogleda još tri pozorišna ostvarenja:

  • U petak, 10. novembra, u 20 časova, nastupiće amateri SKUD-a Heroj Janko Čmelik i Slovačkog pozorišta VHV iz Stare Pazove sa komadom „Kovači“ rađenim po scenariju Miloša Nikolića, a u režiji Aleksandra Baka.
  • U nedelju, 12. novembra, publika će imati priliku da pogleda predstavu Slovačkog vojvođanskog pozorišta iz Bačkog Petrovca „Kameni trotoar“, autora Ferka Urbaneka, a u režiji Emila Spišaka. Predstava počinje u 19 časova.
  • U subotu, 18. novembra, na kovačičkoj bini biće premijerno izvedena pozorišna predstava „Mamona duše“ koju će izvesti Kolektiv kreativnih amatera (KOKRAM) iz Kovačice. Autorka je Katarina Mišikova Hicingerova, a režiser Mihal Bireš. Početak predstave zakazan je za 20 časova.

  Smotra pozorišta „Maškovi dani“, organizuje se od 1994. godine u čast glumca i organizatora kulturnih aktivnosti iz Kovačice Tomaša Hriešika Maška.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Vajari iz Pančeva u Galeriji Doma omladine u Beogradu

  Vajari sa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu iz Pančeva, studenti treće i četvrte godine, predstavljaju svoje radove. I to na 52. Izložbi crteža i skulptura malog formata u galeriji Doma […]

  PANČEVO: PA-ŠA project u dvorani Apolo

  Dom omladine Pančevo je prošlog leta, u cilju podrške omladinskoj muzičkoj sceni, ponovo pokrenuo rad muzičkog studija za vežbanje "Pandemonium". […]