• Lokalni izbori 2024: Grupa Pančevo – vaše komšije

  Lista GRUPA PANČEVO – VAŠE KOMŠIJE, koju je podnela Grupa građana GRUPA PANČEVO, na predstojećim lokalnim izborima biće pod rednim brojem 5 na glasačkom listiću.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Lokalni izbori 2024: Grupa Pančevo – vaše komšije

  Prvi na izbornoj listi kandidata za odbornike je Igor Vuković, a kompletnu listu možete videti OVDE.

  Šta prepoznajete kao najveći problem u gradu Pančevu i za koje konkretno ciljeve se zalažete?

  – Kao najveći problem u našem gradu vidimo nedovoljnu efikasnost javnog sektora, u kom ima mnogo fiktivno zaposlenih, a malo radnika izvršioca – kosača, čistača, majstora… Uvođenjem jednog javnog preduzeća racionalizovalo bi se poslovanje javnog sektora u Pančevu. Istorijski primer „Standarda“ nam daje dobar razlog da verujemo i znamo da je ovo realno ostvarivo, jer smo tu situaciju već imali u prošlosti. Jedno javno preduzeće će značiti jedan račun za građane, jeftiniju uslugu, jednu pravnu i finansijsku službu, manje administracije, a više radnika na terenu. Pored navedenog, ostali naši glavni ciljevi jesu ponovno osnivanje pančevačkog pozorišta, uvođenje besplatnih udžbenika, promena sportske politike gde će više pažnje biti na dečici i infrastrukturi, te vraćanje nadležnosti selima. Nema jakog Pančeva, bez jakih sela u njemu, ističe Vuković.

  Koju poruku šaljete biračima?

  – Komšija, ne partija. U Pančevu bi trebalo da se pitaju Pančevke i Pančevci. Mi smo jedina većinska lista koja izlazi samostalno na izbore. Pri tom smo se sami organizovali, nemamo ničiju podršku iz Beograda ili Novog Sada, autohtona smo pančevačka organizacija, i kao takvi smo uspeli jedini da izađemo samostalno na predstojeće izbore. Smatram da je to već samo po sebi ogroman uspeh. Naša želja je da se u Pančevu pitaju stanovnici ovog grada samostalno bez pritisaka ili ucena od velikih partija. Želimo da naš grad krene putem potpune samostalnosti, isto kako je i lista broj 5. GRUPA PANČEVO – VAŠE KOMŠIJE ušla u ovaj izborni proces. Složno, nezavisno, samostalno i čisto. Komšijski!

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika