• Fudbalska lopta iz Glogonja odvela je Nenada Stojčića u Kinu

  Nenad Stojčić prve fudbalske korake načinio je u u Glogonju kod Pančeva i posle završene fudbalske karijere posvetio se trenerskom poslu u Kini. Tamo je veoma uspešan, ali ne zaboravlja ni svoje rodno selo i klub u kojem je ponikao.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Fudbalska lopta iz Glogonja odvela je Nenada Stojčića u Kinu
  Foto: Privatna arhiva

  Već šest godina Nenad Stojčić u fudbalskoj akademiji Grin Halk iz Hažoua uči mlade kineze fudbalskoj igri. Naučio je njihov jezik, lepo je prihvaćen, a oduševljen je izuztenim uslovima za rad i velikim ulaganjima u sport.

  – Svi treniraju i devojčice i dečaci i imam jedno lepo iskustvo u radu sa njima. Veoma su disciplinovani. Hoće da slušaju i napreduju, roditelji vole fudbal i veoma je lepo i prijatno tamo raditi, kaže Stojčić.

  Nenad je lider inostranim trenerima u Kini, a u školama svaki razred ima jednom nedeljno obavezan čas fudbala i on je jedan od predavača. Kinezi imaju cilj da im reprezentacija uskoro izbori plasman na Svetsko prvenstvo.

  – Strpljivi su, vole fudbal i jedva čekaju da se plasiraju na SP i to je njihov san. Mislim da će uspeti, jer kvantitet mora doneti i kvalitet i ja se nadam da će ovakvi uslovi za rad i ulaganje u omladinski fudbal i i školski sport jednog dana doprineti i ostvarenju njihovih planova, ističe Stojčić.

  Iako je daleko od svog rodnog kraja, Stojčić ne zaboravlja klub u kojem je ponikao, a meštani Glogonja preko društvenih mreža prate njegov rad.

  – Mi smo ponosni na našeg Žuću i očekivali smo da će uspeti, jer je i ovde dobro radio u svim klubovima i školama koje je vodio i imao je dobre rezultate. Žuća nikad nije zaboravio Glogonj, donosi nam majice, deci garnituru dresova,a za prvi tim je poslao trenerke, kaže Milorad Mladenović, bivši fudbaler iz Glogonja

  Stojčić planira da dovede mlade fudbalere iz Hažua na letnje pripreme u Srbiju i biće to za sve jedno novo i lepo iskustvo.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport

  Gimnastičarke iz Pančeva zablistale u Tuzli

  Gimnastičarke kluba ritmičke gimnastike „Ruslana“ osvojile su 15 medalja na međunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici pod nazivom „SALINES CUP-TUZLA 2024“ koji je održan u Tuzli. […]

  Streljaštvo: Pančevci uspešni na Prvenstvu Vojvodine

   Prvenstvo Vojvodine po B programu, za kadete i mlađe juniore iz vazdušne puške i pištolja održano je za vikend  u Vrbasu. Streljačka družina ''Pančevo 1813'' je bila najbrojnija sa 19 […]