• Plivači pančevačkog Dinama osvojili 23 medalje na prvenstvu Vojvodine

    U subotu, 22. juna, održano je letnje prvenstvo Vojvodine za mlađe pionire, pionire i kadete na bazenu „Spens“ u Novom Sadu. Ukupno je učestvovalo 293 takmičara iz 19 klubova, a PK „Dinamo“ osvojio je 23 medalje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Plivači pančevačkog Dinama osvojili 23 medalje na prvenstvu Vojvodine
    Foto: PK Dinamo

    U ženskoj kategoriji, u kategoriji kadetkinja, najuspešnija je bila Divljak Danica koja je osvojila ukupno četiri medalje.

    Danica je osvojila srebrnu medalju na 200m mešovito, dok je tri bronzane medalje osvojila u disciplinama 50 i 200m delfin i 200m prsno.

    Osim Danice Divljak, u kategoriji katekinja medalje su osvojile i Konstantinov Danica i Ratković Andrea.

    Danica Konstandinov se okitila sa tri medalje, od toga zlatnom na 200m ledjno, srebrnom na 50m ledjno i bronzanom u disciplini 200m kraul.

    Andrea Ratković je bila treća u disciplini 800m kraul.

    Kadetska ženska štafeta 4x50m mešovito osvojila je srebrnu medaju, u sastavu: Konstantinov Danica, Divljak Danica, Ratković Andrea i Bokun Sara.

    Takođe u ženskoj kategoriji, u kategoriji pionirki, medaljom se okitila i Šdiku Lena koja je u disciplini 200m mešovito bila treća.

    Kod mlađih pionirki, Lazić Jelisaveta se okitila bronzanom medaljom na 50m prsno.

    Ženska štafeta mlađih pionira 4x50m mešovito osvojila je zlatnu medalju u sastavu: Veličković Marija, Lazić Jelisaveta, Matić Mila i Matić Sanja.

    U muškoj kategoriji, u kategoriji kadeta, medaljama su se okitili Bokun Aleksa i Stančul Lazar.

    Aleksa Bokun je bio treći u disciplini 200m prsno, dok se Lazar Stančul okitio srebrnom medaljom u disciplini 800m kraul.

    Muška štafeta kadeta 4x50m mešovito u sastavu Stančul Lazar, Živanović Vasilije, Samardžija Vuk i Bokun Aleksa osvojila je srebrnu medalju.

    U kategoriji pionira blistao je Jocić Milutin koji je osvojio ukupno tri medalje.

    Milutin Jocić je osvojio dve bronzane medalje u disciplinama 100m ledjno i 100m kraul, dok se srebrnom okitio u trci na 100m delfin.

    Pantić Miloš se takođe okitio sa tri medalje, ali u kategoriji mlađih pionira. Miloš je bio prvi u disciplini 50m delfin, drugi u disciplini 200m mešovito, dok je bronzanu medalju osvojio plivajući 50m leđno.

    Muške štafete 4x50m mešovito mlađih pionira i pionira su blistale osvojivši dve zlatne medalje. Kod mlađih pionira plivali su: Aleksić Mateja, Nikolić Uroš, Pantić Miloš i Milosavljev Damjan, dok su sastav pionirske štafete činili: Jocić Milutin, Pušelja Ilija, Husarik Martin i Filipović Andrej.

    U ekipnom plasmanu PK „Dinamo“ dva puta je bio treći, i to u kategoriji kadeta i kategoriji mlađih pionira osvojivši dva pehara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport