• Svečano otvoren fudbalski teren sa veštačkom travom

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  PANČEVO – U prisustvu čelnika fudbalskih saveza Srbije, Vojvodine, područja Pančevo, predstavnika grada Pančeva, kao i Gradskog fudbalskog saveza i lokalnih fudbalskih klubova svečano je otvoren fudbalski teren sa veštačkom travom na Sportskom centru ‚‚Strelište“. Izgradnju ovog terena, jednog od samo dva na prostoru Vojvodine, finansirao je Fudbalski savez Srbije. 

  Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov je ovom prilikom zahvalio predstavnicima Fudbalkog saveza Srbije, predsedniku Tomislavu Karadžiću, potpredsedniku Slaviši Kokezi i predsedniku Fudbalskog saveza Vojvodine, Draganu Simoviću, na odluci da doniraju ovaj terene našem gradu. Pančevo je samo jedan od pet gradova u Srbiji, a drugi u Vojvodini, u kojima je FSS odlučio da izgradi terene sa veštačkom travom ove godine. On je po ko zna koji put istakao da je Pančevo grad sporta i šampiona, pa je podsetio sve prisutne da su u ovom gradu prve fudbalske korake napravili i omladinski prvaci sveta Nemanja Antonov i Milan Gajić. On je dodao i da se nada da će neki novi, mladi fudbaleri koristeći ovaj i druge terene u gradu i okolini, stasati u velike igrača i ponovo u Pančevo doneti titule i medalje sa najvećih svetskih takmičenja. 

  – Mnogo nam znači izgradnja ovog terena i to baš na ovom mestu, u sklopu Sportsko-rekreativnog centra ‚‚Strelište“, jer je ovo kruna velikog truda koji ulažu svi sportski radnici u Pančevu. Tu pre svega mislim na sportske radnike u fudbalu, Gradski fudbalski savez i Područni fudbalski savez. Verovatno je njihova najveća zasluga za to što se Fudbalski savez Srbije odlučio da ovakav teren izgradu u našem gradu. Ovo ide u prilog našim nastojanjima da obezbedimo ulaganja u sportsku infrastrukturu, istakao je gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov. 

  Predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić je naglasio da je ovo prvi korak najviših fudbalskih instanci u državi na putu da pomogne razvoju fudbalske infrastrukture u našem gradu, kao i da su procenili da će na ovaj način pomoći da se animiraju deca iz Pančeva i okolnih mesta. On je pohvalio i efikasnost radova na izgradnji samog terena, što je bio jedan od uslova FSS za dodelu ovakvog terena pančevačkim fudbalerima. 

  – Pančevo je dobilo ovaj teren, zato što znamo da se ovde veliki broj dece bavi fudbalom i sigurni smo da će ovakav jedan objekat pokrenuti još više inicijativu da se deca bave fudbalom i da idu lepšom stranom života. Ono što nedostaje su takmičarski rezultati, koje je na primer nekada postizao Fudbalski klub ‚‚Dinamo“, pošto oni najbolje pokreću sve aktivnosti koje se tiču fudbala i ukupan razvoj sporta. Grad Pančevo je okrenut ka sportu, dobrih fudbalskih rezultata ima i verujem da će ovde uskoro biti igrani mečevi Prve lige Srbije, ocenio je predsednik FSS, Tomislav Karadžić

  Priliku da prvi isprobaju teren imali su mlađe kategorije lokalnih fudbalskih klubova, kao što su Fudbalski klub ‚‚Dinamo“, FK ‚‚Voja Gačić“, FK ‚‚Mundijal“ i FK ‚‚Mladost“ iz Omoljice. Oni su odigrali turnir u malom fudbalu revijalnog karaktera, uz to su se družili i osetili pod kopačkama veštačku travu i kvalitet terena po evropskim standardima.

  T.M.

  PANČEVO – U prisustvu čelnika fudbalskih saveza Srbije, Vojvodine, područja Pančevo, predstavnika grada Pančeva, kao i Gradskog fudbalskog saveza i lokalnih fudbalskih klubova svečano je otvoren fudbalski teren sa veštačkom travom na Sportskom centru ‚‚Strelište“. Izgradnju ovog terena, jednog od samo dva na prostoru Vojvodine, finansirao je Fudbalski savez Srbije. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport