• Popravku krova na zgradi SBPB Kovin finansira APV

  Na objektu Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“ u toku je rekonstrukcija dotrajale krovne konstrukcije Odeljenja za intenzivni tretman psihotičnih poremećaja – žensko 2.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Popravku krova na zgradi SBPB Kovin finansira APV
  Foto: SBPB Kovin

  Sredstva u iznosu od 13.440.180,00 dinara obezbedila je Vlada AP Vojvodine, u cilju obezbeđenja nesmetanog funkcionisanja ustanove i podizanja kvaliteta zdravstvene zaštite.

  Dugogodišnje zanemarivanje problema prouzrokovalo je veliko oštećenje zgrade u kojoj je pored pomenutog Odeljenja smeštena i bioskopska sala, osnovana pre 99 godina, a gde je pre 89 godina prikazan prvi film ne samo u bolnici već i u gradu. Filmovi nisu prikazivani samo za pacijente, već i za osoblje i građanstvo.

  Danas je bioskopska sala mesto gde pacijenti uživaju u različitim kulturnim sadržajima i programima (filmovi, priredbe, radionice, sekcije). U sali se organizuje i kontinuirana medicinska edukacija za zaposlene.

  – Predmetni radovi će doprineti tome da Specijalna bolnica „Kovin” postane savremenije, bolje opremljeno, sigurnije i lepše mesto za lečenje, rehabilitaciju i oporavak pacijenata. Zahvaljujem Vladi AP Vojvodine i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo na stalnoj podršci i kontinuiranom ulaganju u našu bolnicu, istakla je v. d. direktora SBPB „Kovin“ dr Jovanka Petrović, specijalista psihijatrije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija