• ABS: Učesnici saobraćaja da budu dodatno oprezni u sezoni godišnjih odmora

  Agencija za bezbednost saobraćaja (ABS) pozvala je danas sve učesnike u saobraćaju da u letnjim mesecima, u sezoni godišnjih odmora, budu dodatno oprezni.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ABS: Učesnici saobraćaja da budu dodatno oprezni u sezoni godišnjih odmora
  Foto: Pixabay

  Kako su naveli u Agenciji, očekuje se povećan obim saobraćaja na putevima, kao i povećano učešće osetljivih kategorija u saobraćaju

  Takođe, očekuje se veći intenzitet lokalnih kretanja, povećan broj motocikala, bicikala i mopeda, kao i veći broj pešaka.

  ABS apeluje na vozače da posebnu pažnju obrate na najmlađe učesnike u saobraćaju.

  „Školska godina se danas završava i očekivano je da će mališani svoj raspust provoditi u sportskim aktivnostima i druženju na otvorenom, kao i u školskim dvorištima. Zato se u zonama škola i u blizini pešačkih prelaza, vozačima preporučuje dodatni oprez“, poručila je ABS.

  ABS je podsetila da je ograničenje brzine u naselju, u zoni škole 30 km/čas. Svako prekoračenje te brzine drastično smanjuje mogućnost da se izbegne nezgoda zbog produžetka zaustavnog puta i značajno utiče na posledice saobraćajne nezgode.

  ABS, takođe, poziva roditelje da posebno vode računa o bezbednosti svoje dece u saobraćaju i da kao vozači i putnici upotrebljavaju sigurnosne pojaseve i adekvatna auto – sedišta za decu.

  „Pozivamo sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i da svojim ponašanjem ne ugrožavaju sebe ni druge, već da doprinesu povećanju bezbednosti saobraćaja na ulicama i putevima u našoj zemlji.Svim đacima želimo srećan početak letnjeg raspusta, a vozačima punu pažnju za volanom i dodatni oprez prilikom vožnje“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vremenska prognoza za 21. jul

  U nedelju promenljivo, toplo, sparno i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim ujutro i pre podne, dok se posle podne očekuju uglavnom u brdsko-planinskim predelima. […]