• Atletičarka Angelina Topić vicešampionka Evrope

  Srpska atletičarka Angelina Topić druga je u Evropi u skoku uvis.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Atletičarka Angelina Topić vicešampionka Evrope
  Foto: Pixabay

  Osamnaestogodišnja Angelina je do srebrne medalje na Olimpijskom stadionu u Rimu stigla skokom od 197 santimetara. Ona je odlučila da propusti visinu od 199cm i pokuša na 201 kako bi nadmašila Jaroslavu Mahučik, ali nije uspela.

  Ukrajinka je osvojila zlatnu medalju sa preskočenih 201 santimetara. Treće mesto pripalo je njenoj sunarodnici Irini Gerapčenko sa 195cm.

  Topićeva je osvojila prvu medalju za Srbiju u prestonici Italije, a pre dve godine bila je bronzana na kontinentalnom šampionatu u Minhenu.

  Najmlađa filanistkinja je visinu od 197cm preskočila iz trećeg pokušaja, što je za santimetar manje od njenog ličnog i rekorda Srbije. Sigurno je otežavajuća okolnost za Angelinu bila kiša koja je počela da pada između druge i treće serije, ali i srebrna medalja je ogroman uspeh za devojku koja će uskoro da napuni 19 godina.

  Talentovana atletičarka u seniorskoj karijeri ima i treće mesto u Dijamantskoj ligi 2023, dok je u mlađim kategorijama šampionka Evrope bila 2022. (U18) i 2023 (U20) i bronzana na SP 2022. (U20).

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija