• Beograd jutros deveti u svetu po zagađenosti vazduha

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Beograd je jutros deveti u svetu po stepenu zagađenosti vazduha, sa indeksom zagađenja 164, koji je ocenjen kao nezdrav. 

  Prema podacima sajta iqair.com jutros od 9.00, posle Beograda u regionu je najzagađeniji glavni grad Severne Makedonije Skoplje, koje je na 13. mestu. Međutim, u 9.50 zagađenje u Beogradu je opalo, i nalazio se na 11. mestu ove liste.

  Najveći uzročnik zagađenja u Beogradu su čestice PM2.5 čija je koncentracija 16 puta veća od godišnjih vrednosti prema vodiču Svetske zdravstvene organizacije.

  Prema podacima sajta Beoeko, vazduh na terotoriji Beogradu ocenjen je kao zagadjen, a na području Lazarevca, Zemuna i Banovog Brda kao jako zagadjen, takođe sa najvećom koncentracijom čestica PM2.5.

  Nivo PM2.5 čestica u Lazarevcu je 202, dok su nešto niže vrednosti od 123 i 167 zabeležene u Zemunu i na Banovom Brdu.

  Vazduh se može oceniti kao dobar kada nivo PM2.5 čestica ne prelazi 30, a kada je njihov nivo do 55 ocenjuje se kao prihvatljiv, navodi Beoeko.

  Beograd je jutros deveti u svetu po stepenu zagađenosti vazduha, sa indeksom zagađenja 164, koji je ocenjen kao nezdrav. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Danas je Svetski dan volontera

  Odlukom Generalne skupštine UN iz 1985. godine Međunarodni dan volontera obeležava se kao podsećanje na formiranje programa UN za volontere.

  Od 1. februara stižu penzije iz Australije

  Svi oni koji su deo radnog staža ostvarili u Australiji ili Australijanci koji su radili u Srbiji, moći će od 1. februara naredne godine da računaju na isplatu penzije. Naime tada na snagu stupa sporazum između Srbije i Australije o socijalnoj sigurnosti, potvrdili su u Ministarstvu rada.