• Doneta odluka o obrazovanju radne grupe za unapređenje izbornog procesa

  Na današnjoj sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo doneta je odluka o obrazovanju radne grupe za unapređenje izbornog procesa, koja je rezultat konsultacija koje je vodila predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić sa poslaničkim grupama vlasti i parlamentarne opozicije, izjavila je danas za Tanjug predsednica tog odbora Jelena Žarić Kovačević.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Doneta odluka o obrazovanju radne grupe za unapređenje izbornog procesa
  Foto: Pixabay

  Žarić Kovačević je navela da u ovom trenutku radna grupa broji 18 članova.

  U odluci je, inače, precizirano da sastav radne grupe čine po dva predstavnika svake poslaničke grupe u Narodnoj skupštini, svake političke stranke nacionalne manjine koja nema poslaničku grupu u parlamentu i udruženja CRTA, CeSID i Transparentnost Srbija.

  „Ti predlozi su dostavljeni Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo i u budućem periodu očekuje se da i određeni državni organi i organizacije dostave svoje predloge – Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo pravde, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo telekomunikacije, Ministarstvo finansija i drugih ministarstava, ali i Zaštitnik građana i druga nezavisna tela“, rekla je Žarić Kovačević.

  Ona je navela da će radna grupa birati predsednika na svojoj sednici, te da će potom nastaviti da radi samostalno i nezavisno na izmeni zakona koji će podrazumevati implementaciju preporuka ODHIR-a.

  „S obzirom da su izbori jako brzo, njima je ostavljen rok od tri nedelje, posle čega će dostaviti izveštaj Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo, a onda Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo organizuje javno slušanje u koje uključuje zaintresovanu javnost“, rekla je Žarić Kovačević.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Srbije

  Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je danas da je pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog navodnog nedoličnog ponašanja njegovih navijača, na marginama […]