• Građani devet zemalja od ponoći mogu u Srbiju sa potvrdom o vakcinaciji

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Građani devet zemalja moći će da ulaze u Srbiju od 24. jula u ponoć na osnovu potvrda o potpunoj vakcinaciji koje izdaju njihove države, saopštila je Vlada Srbije.

  To su građani Gruzije, Monaka, Kipra, Libana, Moldavije, San Marina, Tunisa, Hrvatske i Slovačke.

  Oni će moći da sa tom potvrdom ulaze u Srbiju nakon što je danas Vlada usvojila Zaključak o davanju saglasnosti za priznavanje potvrde o potpunoj vakcinaciji protiv kovida19 i potvrde o preležanoj bolesti, na osnovu reciprociteta.

  Za 16 zemalja doneta je odluka da od subote u ponoć mogu da ulaze u Srbiju sa potvrdama o preležanom kovidu19, ne starijim od šest meseci i ne mlađim od 14 dana.

  Ta odluka odnosi se na građane Luksemburga, Andore, Španije, Austrije, Bugarske, Grčke, San Marina, Slovenije, Tunisa, Turske, Hrvatske, Rumunije, Nemačke, SAD, Švajcarske i Danske.

   

  Građani devet zemalja moći će da ulaze u Srbiju od 24. jula u ponoć na osnovu potvrda o potpunoj vakcinaciji koje izdaju njihove države, saopštila je Vlada Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  PIO fond: Pokušaj prevare penzionera

  Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fond PIO) saopštio je danas da dobijaju informacije od korisnika da ih nepoznate osobe zovu telefonom i upućuju gde da preuzmu penzionerske kartice, te ističu da Fond PIO tako ne poziva korisnike i da je reč o pokušaju prevare penzionera.

  Nije bezbedno kupovati lekove putem interneta

  Već je poznato da je odnedavno lek Ozempik jedan od traženijih na tržištu lekova, ali ne samo zbog toga što se koristi u lečenju dijabetesa tipa 2, već zbog toga što ga mnogi, bez saveta i preporuke lekara koriste kako bi smršali. To je dovelo do nestašice tog leka i u apotekama kod nas, a poslednjih dana priča je otišla još dalje uz informacije da se pojavio i falsifikat Ozempika. Nije bezbedno kupovati lekove putem interneta, a u našoj zemlji to je čak i zakonom zabranjeno, poručuju stručnjaci.

  U četvrtak počinje 15. Filmski festival Merlinka

  Petnaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka počinje sutra, 7. decembra u 20 časova svečanim otvaranjem u Domu Omladine Beograda. Na otvaranju će, uz predstavljanje programa festivala, biti obeleženo i 20 godina od smrti Vjerana Miladinovića Merlinke, po kome je festival i dobio ime. Prisutnima će se obratiti Daniel Emeri, ambasador Australije u Srbiji, i australijsko-makedonski reditelj Goran Stolevski, koji će otvoriti festival.