• I dalje se traga za dvogodišnjom devojčicom iz okoline Bora, helikopter i dronovi pretražuju teren

  Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz okoline Bora i dalje traje. Na terenu policija, vatrogasci-spasioci, pripadnici Gorske službe spasavanja, pripadnici Žandarmerije sa psima-tragačima, lovci i brojni građani. U potrazi za devojčicom koristi se i helikopter i dronovi sa termovizijskim kamerama. Dobrovoljci mogu da se uključe u potragu u koordinaciji sa policijom, kaže ministar Bratislav Gašić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  I dalje se traga za dvogodišnjom devojčicom iz okoline Bora, helikopter i dronovi pretražuju teren
  Foto: MUP Srbije

  Devojčica Danka Ilić, koja je nestala juče u 13.45 u borskom naselju Banjsko Polje, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

  U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep.

  Devojčica je nestala na nepristupačnom terenu, obraslom gustom šumom. Tokom popodneva podignuti su i dronovi sa termovizijskim kamerama, a teren pretražuje i helikopter.

  „To je prigradsko naselje koje ima i vrlo nezgodan teren. Tu su šume i potoci. Na samom kraju tog mesta se desio nestanak naše male sugrađanke“, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

  Kiša koja je padala tokom dana dodatno je otežavala potragu.

  Tokom jučerašnjeg dana za njom je tragalo oko 2.000 ljudi.

  Na terenu su policajci, žandarmerija, vatrogasci-spasioci, pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva i Gorske službe spasavanja.

  Akciji su se priključili i građani Bora, prijatelji i porodica nestale devojčice kojima je preporučeno da se tokom noći vrate kućama kako ne bi ometali pse tragače i da se ponovo priključe ujutru.

  Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je kasno sinoć stigao u Banjsko polje, rekao je jutros da okupljeni dobrovoljci, koji žele da se uključe u potragu to mogu da učine u koordinaciji sa policijom.

  Ukoliko imate bilo kakve informacije pozovite policiju na broj telefona 192.

  Prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME!

  U Srbiji je prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME! koji je namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.

  Cilj je da se omogući brza distribuciju informacija svim građanima preko entiteta nadležnih za informisanje javnosti, kada policija proceni da bi objavljivanje ove informacije u javnosti doprinelo pronalasku deteta.

  Hitno obaveštavanje podrazumeva slanje poruke o nestanku maloletnog lica sa svim relevantnim informacijama i to prekidom TV i radio programa, slanjem SMS-a svim građanima preko njihovih mobilnih operatora, prikazima na ekranima na auto-putu, aerodromima, železničkim i autobuskim stanicama.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Za šest meseci živorođeno 28.606 beba

  Republički zavod za statistiku saopštio je da je za prvih šest meseci ove godine u Srbiji živorođeno 28.606 beba, što je u odnosu na isti period prošle godine manje za dva odsto. […]