• Ifjú pancsovaiak kideríthetik önöknek, hogyan kerül elköltésre az ÖNÖK pénze: Szavazzanak az ötletükre

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Pročitajte tekst na srpskom jeziku.

  Ahhoz, hogy mint  a legjobb csapatok egyike  bejusson a „Ministry od data“ verseny döntőjébe, amelyet Zágrábban tartanak majd meg, szükséges, hogy a Tax Busters nevet viselő, pancsovai ifjak csoportja összegyűjtsön elegendő szavazatszámot az  Adó átláthatóság elnevezésű projektumajánlatára. E csapatot Pavlov Dušan, Krstić Miroslav és Predrag Mijalković képezik, akik a versenyre a saját tech megoldásukkal neveztek be, amely nyílt adatok használatát értelmezi a lakósság adóra befizetett pénzének ellenőrzése céljából.

   

  A MInistry of data egy olyan verseny, amelyen részt vesznek a Nyugat – Balkán országai – Montenegró, Bosznia és Hercegovina, Horvátország, Macedónia, Albánia és Szerbia. A jelentése  az, hogy az emberek e régióból aktívan bekapcsolódjanak a nyílt adatok használatába, mivel ez ebben a térségben még mindig nem eléggé fejlett. A résztvevők november 14-től december 5-ig neveztek be, a szavazás folyamata pedig december 13-ig tart.

  Az öt legjobb csapat 2500 dollár jutalmat nyer,  a projektum megvalósítására. A szavazás egyszerű. Szükséges az e-mail címet beírni IDE, amelyre néhány óra múlva megérkezik a szavazáshoz szükséges link. A pancsovai csapat elnevezése Tax Busters, a projektumnak pedig, amelynek az Adó átláhatóság elnevezést adták, az az alapötlete, hogy lehetővé tegye a lakósságnak az adópénz folyamatába való betekintést nyílt adatok által az interneten.  

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija