• Infrastrukture železnice: Strujni udar godišnje ubije do 5 osoba, uglavnom mladih, ne penjite se na vagone

  Preduzeće „Infrastrukture železnice Srbije“ je navelo da svake godine prosečno četiri do pet osoba, uglavnom mladih, pogine ili bude teško povređeno strujnim udarom iz kontaktne mreže prilikom penjanja na vagone.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Infrastrukture železnice: Strujni udar godišnje ubije do 5 osoba, uglavnom mladih, ne penjite se na vagone
  Foto: Pixabay

  Povodom pogibije jednog petnaestogodišnjaka na Železničkoj stanici Valjevo, „Infrastrukture železnice Srbije“ upozoravaju, posebno mlade, da se ne penju na vagone i ne približavaju kontaktnoj mreži iznad pruga.

  To preduzeće kaže da čini sve što je u njegovim mogućnostima da se ne događaju takve nesreće i navodi da su na svim železničkim stanicama upozorenja.

  „Kontaktna mreža je uvek pod naponom, bez obzira da li u stanici ima vagona ili ne, ili su u njoj parkirani stari vagoni“, upozorilo je preduzeće.

  Navelo je da je nemoguće ograditi 3.500 kilometara pruga i sve stanice u Srbiji da bi se sprečile takve nesreće, i da se to ne radi bilo gde u svetu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Plivačka štafeta Srbije šampion Evrope

  Štafeta Srbije 4 x 100 slobodno u muškoj konkurenciji je šampion Evrope. Velimir Stjepanović, Nikola Aćin, Justin Cvetkov i Andrej Barna su napravili jedan od najvećih uspeha u istoriji srpskog […]