• Inspekcija na više od 1.700 poljoprivrednih parcela utvrdila nepravilnosti

  Poljoprivredna inspekcija je do sada kontrolom parcela, prijavljenih za podsticaje u e-agraru, na 1.703 utvrdila nepravilnosti.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inspekcija na više od 1.700 poljoprivrednih parcela utvrdila nepravilnosti
  Foto: 013info

  U toku je podnošenje inicijative za pasivan status za 1.504 registrovana poljoprivredna gazdinstva (RPG)

  Kontrola koja je, kako je objavljeno na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, počela 15. avgusta, obavljena je kod 1.670 RPG na 1.777 parcela, a „na ovom prioritetnom zadatku bili su angažovani gotovo svi kapaciteti poljoprivredne inspekcije“.

  U najvećem broju slučajeva nepravilnosti se odnose na neobrađene parcele na kojima se nalazi šuma, objekti, parlog, prirodne livade, a u nekim slučajevima je utvrđeno i više nepravilnosti, na terenu je na određenim parcelama zatečen objekat, neobrađeno ili delimično obrađeno zemljište, kao i više netačno prijavljenih kultura.

  Gde je utvrđeno da su poljoprivrednici prijavili pogrešnu kulturu, data je opomena i rok da nosioci gazdinstva isprave podatke, a takav slučaj je zabeležen kod 95 RPG.

  Kontrole će, kako je navedeno, biti nastavljene.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Po deklaraciji čokolada – po ukusu šećerna tabla

  Prevare u vezi sa hranom su problem otkada je proizvodnja postala profitabilna. Gotovo da nema proizvoda u prehrambenoj industriji koji u nekom trenutku nije falsifikovan, od mleka i mlečnih […]