• Istorijski uspeh srpskih studenata na svetskom debatnom prvenstvu

  Na Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu u Vijetnamu srpski studenti ostvarili su istorijski uspeh i postali šampioni u dve od tri kategorije tog najvećeg takmičenja u debati na svetu, saopštila je nevladina organizacija Otvorena komunikacija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Istorijski uspeh srpskih studenata na svetskom debatnom prvenstvu
  Foto: Pixabay

  Kako se navodi, ovo je prvi put da delegacija iz jednog univerziteta ima timove u finalu sve tri kategorije svetskog prvenstva, kao i prvi put da su debateri sa jednog univerziteta postali svetski šampioni u dve kategorije ovog takmičenja.

  Lazar Popović sa Fakulteta organizacionih nauka (FON) u Beogradu i Mihailo Babić sa Filozofskog fakulteta u Beogradu osvojili su titulu svetskih šampiona u finalu kategorije engleski kao drugi jezik, a Đorđe Mirković sa FON i Miloš Prokić sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu postali su svetski šampioni u kategoriji engleski kao strani jezik.

  U finalu otvorene kategorije svetskog prvenstva debatovali su Đorđe Radosavljević sa Pravnog fakulteta u Beogradu i Ilija Ivanišević sa Fizičkog fakulteta. U finalu prvenstva debatovali su protiv studenata sa Univerziteta Oksford, Stanford i Univerziteta u Sidneju, a plasmanom u finale postali su jedan od četiri najbolja tima na svetu.

  Svetsko univerzitetsko debatno prvenstvo, koje se održava svake zime u drugoj zemlji od 1981. godine je takmičenje u formi britanske parlamentarne debate. Podeljeno je u tri takmičarske kategorije – otvorena kategorija, engleski kao drugi jezik i engleski kao strani jezik.

  Na takmičenju je učestvovalo više od 700 studenata iz 95 zemalja sveta, a sledeće svetsko prvenstvo biće održano u Panami. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Po deklaraciji čokolada – po ukusu šećerna tabla

  Prevare u vezi sa hranom su problem otkada je proizvodnja postala profitabilna. Gotovo da nema proizvoda u prehrambenoj industriji koji u nekom trenutku nije falsifikovan, od mleka i mlečnih […]