• Istraživanje: Polovina građana Srbije veruje u bolju 2024. godinu

  Dok je više od polovine ispitanika u 10 centralnoevropskih zemalja prilično negativno ocenilo 2023. godinu, 2024. je sa skromnim optimizmom dočekana u Austriji, Mađarskoj, Crnoj Gori i Srbiji, gde većina ispitanika smatra da će ova godina biti dobra za njihove zemlje, pokazalo je istraživanje kompanije CEPER.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Istraživanje: Polovina građana Srbije veruje u bolju 2024. godinu
  Foto: Pixabay

  Crna Gora je najoptimističnija među zemljama Centralne Evrope – 67 odsto građana očekuje od 2024. da bude prilično dobra, dok u Srbiji nešto više od polovine ispitanika – 53 odsto predviđa da će 2024. biti dobra.

  Dugo očekivana nova godina povezana je ne samo sa novim mogućnostima, već i sa brigama. Sa turbulentnom godinom iza sebe, obeleženom oružanim sukobima i ekonomskom neizvesnošću, region Centralnoistočne Evrope je u ovu godinu ušao sa skromnim očekivanjima, što je pokazalo istraživanje.

  U Srbiji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Poljskoj i Rumuniji velika većina, između 55 i 69 odsto ispitanika, gleda na 2023. godinu prilično negativno.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Koliko se zarađuje u Srbiji po delatnostima

  Prosečna neto plata u Srbiji prošle godine, za dvanaest meseci, iznosila je 86.007 dinara, što je oko 732 evra. Za godinu dana plate su nominalno porasle 14,8 odsto. Iz godine u godinu praktično […]

  Isplata februarskih penzija samostalcima

  Isplata penzija za februar korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti počinje danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i naveo da će tada početi isplata […]