• Jaja poskupela 30 odsto, da li će biti novog skoka cena pre Uskrsa

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Jaja su u odnosu na prošlu godinu poskupela 30 odsto, ali novog poskupljenja pred Uskrs neće biti, rekao je za RTS Rade Škorić, direktor Zajednice živinara Beograd.

  Direktor Zajednice živinara Beograd istakao je da je do velikog povećanja došlo zbog drastičnog pada cena uslovljenih pojavom koronavirusa.

  „Jaje je bilo u depresiji cena. Imali smo veliki problem zbog pojave virusa korone, zaustavljeno tržište kada su proizvođači molili vladu da skine sa tržišta zaostalu količinu jaja i tada počinje problem jer je cena u maloprodaji bila 12 do 13 dinara dok je kod farmera bila šest“, istakao je Rade Škorić.

  Dodaje da su jaja u Srbiji najjeftinija ne samo u regionu već možda i u čitavoj Evropi.

  „Jaje je najjeftiniji artikal kad treba da se sa proteinima snabdete za doručak ili večeru i za te pare ništa drugo ne možete uraditi da kvalitetno doručkujete ili večerate. Jaje u Srbiji je najeftinije možda ne u regionu već i u Evropi“, smatra gost RTS-a.

  „Mi imamo višak jaja, kvalitetnu proizvodnju, dobru genetiku, dobre proizvođače i velike farme, pa na sreću ne uvozimo jaja jer su najjeftinija u regionu“, ističe direktor Zajednice živinara Srbije i dodaje da će jaja za Uskrs biti dovoljno i da neće biti većeg poskupljenja.

  „Uskrs za proizvođače nije više što je nekada bio, danas niko više ne farba 100 jaja, to je simbolično obeležavnje pa se svede na 10 do 20 jaja. Prodaju jaja diktira trgovina svojim akcijama gde ćete moći da kupite jaje za dinar ako nešto drugo kupite. Pred praznik će možda dinar ili dva, ali više od toga cena rasti neće“, zaključio je Rade Škorić.

   

  Jaja su u odnosu na prošlu godinu poskupela 30 odsto, ali novog poskupljenja pred Uskrs neće biti, rekao je za RTS Rade Škorić, direktor Zajednice živinara Beograd.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Svi pregledi koje treba obaviti za upis u školu

  Svake godine u aprilu mesecu počinje upis prvaka u školu. U to vreme roditelji sa svojim prvacima polako ulaze u proces priprema i planiranja svih pregleda koje je potrebno obaviti pred sam […]