• Jedno od desetoro dece u Srbiji živi u siromaštvu

  UNICEF u Srbiji je saopštio pokreće kampanju kojom želi da skrene pažnju na decu i porodice koje se suočavaju sa izazovima koje donosi siromaštvo.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Jedno od desetoro dece u Srbiji živi u siromaštvu
  Foto: Pixabay

  „UNICEF poziva pojedince i poslovnu zajednicu da pokažu solidarnost i podrže one kojima je pomoć najpotrebnija. Svet se suočava sa kompleksnim i međusobno povezanim krizama koje utiču na živote i dobrobit dece širom sveta. U Srbiji, deca osećaju posledice, jer nijedna kriza nije izolovana i lako se preliva iz jedne zemlje u drugu. Podaci UNICEF-a otkrivaju da jedno od desetoro dece u Srbiji živi u siromaštvu, sa tendencijom rasta zbog uticaja globalnih kriza“, kaže se u saopštenju.

  Objašnjava se da građani i preduzeća u Srbiji mogu da se pridruže UNICEF-u i izvrše donacije putem veb sajta donacije.unicef.rs ili uplatom na račun Banke Intesa, broj: 160-666-18, svrha uplate: čovečanstvo je najveći dar.

  Donacije prikupljene kroz ovu kampanju omogućiće sprovođenje programa za pomoć deci i porodicama u Srbiji, uključujući isplatu jednokratne finansijske pomoći, stručnu podršku deci sa smetnjama u razvoju, i obezbeđivanje asistivne tehnologije za podršku deci u učenju.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija