• Kada đaci neće imati nastavu: Neradni dani i raspusti do kraja ove školske godine

  Nakon što je Ministarstvo prosvete juče saopštilo da nije iniciralo izjašnjavanje škola o takozvanom sretenjskom raspustu, niti je razmatralo tu ideju, Danasu je još jednom potvrđeno da izmena u školskom kalendaru neće biti.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kada đaci neće imati nastavu: Neradni dani i raspusti do kraja ove školske godine
  Foto: Pixabay

  Prema saznanjima Danasa, u ovom trenutku se izmene ne planiraju ni na nivo Vojvodine, koja radi po drugačijem kalendaru, što znači da će sledeće nedelje za sve osnovne i srednje škole biti neradni samo 15. i 16. februar zbog državnog praznika Dan državnosti.

  A kad đaci zaista idu na raspust?

  Prolećni raspust predviđen je u oba školska kalendara.

  Za učenike iz škola s područja Vojvodine prolećni raspust počinje u četvrtak, 28. marta i završava se u sredu, 3. aprila.

  Svi ostali đaci na prolećnom raspustu će biti od ponedeljka, 29. aprila do ponedeljka, 6. maja, a na nastavu se vraćaju 7. maja.

  Maturanti gimnazija sa nastavom završavaju 24. maja, a 31. maja učenici završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola i učenici osmog razreda.

  Svi ostali osnovci se raspuštaju 14. juna, a srednjoškolci 21. juna.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Koliko se zarađuje u Srbiji po delatnostima

  Prosečna neto plata u Srbiji prošle godine, za dvanaest meseci, iznosila je 86.007 dinara, što je oko 732 evra. Za godinu dana plate su nominalno porasle 14,8 odsto. Iz godine u godinu praktično […]

  Isplata februarskih penzija samostalcima

  Isplata penzija za februar korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti počinje danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i naveo da će tada početi isplata […]