• Ko nije dobio novembarski račun za struju ima pravo na popust ako plati iznos iz oktobra

  Elektroprivreda Srbije (EPS) je saopštila da domaćinstva koja nisu dobila novembarski račun za električnu energiju mogu ostvariti pravo na popust za redovno plaćanje ukoliko do 30. decembra 2023. godine uplate isti iznos kao za oktobarski račun.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ko nije dobio novembarski račun za struju ima pravo na popust ako plati iznos iz oktobra
  Foto: Pixabay

  Elektroprivreda Srbije na ovaj način, kako navode, želi da izađe u susret redovnim platišama, pošto je zbog hakerskog napada, dostava preostalih računa za novembar izuzetno otežana.

  „Iz bezbednosnih razloga i dalje su van funkcije portal ‘Uvid u račun’, kao i uplate na šalterima EPS-a. Zbog bezbednosnih procedura nije moguće ni podnošenje prigovora i reklamacija, ali će svi prigovori primljeni po uspostavljanju sistema biti tretirani kao blagovremeni i rešeni u najkraćem mogućem roku“, navodi se u saopštenju EPS-a. 

  Elektroprivreda Srbije ističe i da je zahvalna građanima na strpljenju i navodi da još jednom apeluje na razumevanje situacije.

  Takođe, iz EPS-a naglašavaju i da su neistine da su od novembra računi uvećani za 9,8 odsto kako izveštavaju pojedini mediji.

  „Cena stavki koje se odnose na energiju su korigovane za 9,8 odsto, ali je prosečan račun, koji u sebi sadrži i druge stavke, uvećan za osam odsto. Podsećamo i da na osnovu preporuke Vlade Republike Srbije, EPS obračunava popuste za racionalnu potrošnju u iznosu od 20 do 40 odsto za domaćinstava koja utroše manje električne energije nego u istom mesecu prošle ili pretprošle godine“, zaključuje se u saopštenju EPS-a. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija