• Laka električna vozila od 15. juna moraju imati nalepnice

  Laka električna vozila na putevima u Srbiji od 15. juna obavezno moraju imati nalepnice postavljene u skladu sa odredbama Pravilnika o načinu izdavanja, vođenja evidencija, izgleda i načinu njenog postavljanja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Laka električna vozila od 15. juna moraju imati nalepnice
  Foto: Pixabay

  U Službenom glasniku je objavljeno da je predviđena cena usluge izdavanja nalepnice za laka električna vozila – trotinete 1.560 dinara, a obrasca nalepnice 500 dinara.

  Pravilnik o načinu izdavanja, vođenja evidencija, izgledu i načinu postavljanja nalepnice za laka električna vozila koji sadrži detaljna upustva, kao i izgled nalepnice je stupio na snagu početkom marta. Prijem i obrada zahteva, izdavanje i postavljanje nalepnice vrši se na mestima koja su navedena na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja www.abs.gov.rs.

  U zahtevu za izdavanje nalepnice treba navesti lične podatke – ime i prezime, JMBG, datum rođenja, mesto rođenja, podatke o prebivalištu – mesto, poštanski broj, ulicu i kućni broj, telefon, e-mail, kao i podatke o lakom električnom vozilu – marka, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina i masa praznog vozila.

  Uz zahtev se mora dostaviti i tehnička dokumentacija za lako električno vozilo, iz koje se može utvrditi marka vozila, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina i masa praznog vozila. Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Vladan Nikolić rekao je ranije za Tanjug da će izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja i Pravilnik o načinu izdavanja, vođenja evidencije, izgledu i načinu postavljanja nalepnice za laka električna vozila omogućiti uvid u to koji od trotineta, kojih u Srbiji ima između 250 i 400.000 jesu laka električna vozila, a koji to nisu.

  On je objasnio da nalepnica ne predstavlja registraciju, već potvrdu da je lako električno vozilo upravo vozilo to vrste.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vremenska prognoza za nedelju, 16. jun

  Nedelja nam donosi i sunce i oblake. U većem delu zemlje biće pretežno sunčano. Ipak, posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, na zapadu i jugozapadu zemlje mogući su kiša i pljuskovi sa […]

  Šta ako putnik dobije apartman koji nije ugovoren

  Počela je letnja sezona i ove godine će veliki broj putnika iz Srbije odmor provesti u organizaciji turističkih agencija. Prema podacima iz Jute, od oko milion putnika koji odmor provedu u […]