• Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu od 30. novembra do 2. decembra

  Na Novosadskom sajmu danas je najavljen 54. međunarodni sajam turizma, koji će biti organizovan od 30. novembra do 2. decembra.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu od 30. novembra do 2. decembra
  Foto: Pixabay

  Međunarodni sajam turizma, okupiće viće od 240 izlagača iz zemlje i inostranstva, navodi se u saopštenju Novosadskog sajma.

  Do sada su prijavljeni učesnici iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Severne Makedonije, Indije, Nepala, Kameruna i Italije.

  Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević istakao je nekoliko važnih činjenica o ovogodišnjem sajmu.

  „Istakao bih četiri važne činjenice – Sajam je besplatan, prvog dana promovišemo ‘Najbolje iz Vojvodine’, drugog dana promovišemo budućnost turizma na teritoriji AP Vojvodine, uz prisustvo svih škola i fakulteta koji imaju turističko – ugostiteljske smerove, kao i ulično vežbanje, jer promovišemo zdrav način života. Poslednjeg dana, odnosno 2. decembra, četvrta važna stvar, jeste ‘probus day’ – dan promocije svih vinara na teritoriji AP Vojvodine, uz očekivano prisustvo učesnika iz Crne Gore i Hrvatske“, rekao je Ivanišević.

  Generalna konzulka Crne Gore u Srbiji Nevenka Ćirović, rekla je da je privilegija i čast da drugu godinu zaredom budu partner Sajmu koji ove godine proslavlja 100 godina postojanja.

  „Na štandu Crne Gore biće sve turističke organizacija i Nacionalna turistička organizacija i Budvanska rivijera poznata po organizaciji dobrog provoda. Crnu Goru čeka i zimska turistička sezona. Ukoliko se bude dogodilo da porastu cene aranžmana to će biti simbolički rast i biće prinudan rast, ako i ga bude. Moj zadatak bi bio da što više vas iz Vojvodine preselim do nekih destinacija u Crnu Goru. Sada se tamo zaista lako stiže, a biće pojačan avio saobraćaj i čarter letovi između Beograd i Podgorice i Beograda i Tivta. Za one koji možda često zaboravljaju, jedan deo auto-puta je napravljen, i u Crnu Goru možete stići, uključujući i granične prelaze, sopstvenim automobilom za nekih sedam do osam sati“, rekla je ona.

  Milica Šušnjić iz Turističke organizacije Vojvodine je na samom početku obraćanja istakla da je tekuća godina, zapravo godina jubileja i za ovu organizaciju, s obzirom da obeležavaju dve decenije postojanja kao organizacija.

  „Posetioci će imati priliku da na štandu Turističke organizacije Vojvodine otkriju zaista raznovrsnu ponudu Pokrajine koja će ih inspirisati da posete i istraže Vojvodinu. Na štandu će se predstaviti 23 lokalne turističke organizacije, kao i brojni privredni subjekti. Sa nama će se ove godine predstaviti i partneri iz Slovenije sa kojima TOV realizuje projekat pod nazivom Smarter AoE“, rekla je ona.

  Veliku pomoć u organizovanju ovogodišnjeg Sajma turizma Novosadski sajam ima od Turističke organizacije Novog Sada, dodaje se sa u saopštenju.

  „Činjenica je da je Sajam prošle godine doneo odličnu odluku, a to je da se izdvoji od Lova i ribolova i činjenica je i da su prošle godine izlagači bili zadovoljni, to se reflektuje na ovu godinu i onda raduje da su kvadrati rasprodati i da vlada veliko interesovanje. Tu je i jubilarni MEKST, a već sada je u gradu teško naći slobodne smeštajne kapacitete pred Sajam turizma. Odlična je odluka, a čestitam pokrajinskom sekretaru Ivaniševiću da se ulaz ne naplaćuje, a time ćemo dovesti veliki broj publike. Raduje me i puno pratećih programa, važni su i B2B sastanci, rekao je direktor TO Novog Sada Branislav Knežević.

  Direktor Sektora za razvoj osiguranja Globos osiguranja Leonid Babić rekao je da turističke agencija po zakonu moraju da imaju polise, tzv. garancije putovanja, za A licencu one idu od 30.000 do 400.000 evra u pokriću, dok za B licencu od 5.000 do 30.000 evra.

  „Kada je reč o privatnim licima, građanima, uobičajeno je sada da se kupuje putno zdravstveno osiguranje, a ono će u vreme Sajma turizma i nakon njega nositi popust od 15 odsto“, dodao je Babić.

  Na Sajmu će biti organizovan i 33. zbor ugostiteljskih i turističkih radnika Srbije.

  Radno vreme Sajma turizma biće od 10 do 19 časova.

  S obzirom na to da Novosadski sajam ove godine obeležava vek postojanja, doneta je i odluka da se svim posetiocima i učesnicima, omogući ulaz bez naplaćivanja karata, uz obaveznu registraciju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija