• Megalakult a Dél-bánáti körzet Tanácsa

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Pročitajte tekst na srpskom jeziku.

  A Dél-bánáti körzet  községeinek és városainak elnökei egybegyűltek ma Lončar Danijela, a kerületi közigazgatás főnökasszonyának meghívására és megalakították a Dél-bánáti körzet Tanácsát.

  Már a körzeti Tanács alakuló gyűlése munkában telt el, mert jelen voltak a Közigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium és a tartományi Európai Ügyek Alap képviselői.

  Bošnjak Ivan államtitkár kifejezte megelégedettségét a kiváló megjelenésért, mert a körzeti községek és városok elnökei munkatársaikkal együtt érkeztek. Az elektronikus adatbázis megteremtésén és összekötésén végzett munka már előrehaladott, ezenkívül Bošnjak bejelentette a különleges alapok létrehozásának lehetőségét is körzeti szinten, amelyek által támogatnák a folyamatokat a körzetben.

  A helyi önkormányzatok képviselőinek bemutatták az európai ügyeket is, amelyekkel az illetékes tartományi Európai Ügyek Alap foglalkozik.

  Amint Lončar Danijela, a kerületi közigazgatás főnökasszonya bejelentette, a körzeti Tanács a továbbiakban is folytatja összejöveteleit legkevesebb egy alkalommal kéthavonta, az előírás szerint. Továbbra is az a hely lesz, ahol kiterjesztik a problémákat és kezdeményezéseket és megoldásokat keresnek. 

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vremenska prognoza za 21. jul

  U nedelju promenljivo, toplo, sparno i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim ujutro i pre podne, dok se posle podne očekuju uglavnom u brdsko-planinskim predelima. […]

  Gužve na graničnim prelazima, u koloni i do dva sata

  I ovog vikenda su velike gužve na graničnim prelazima između Srbije i Mađarske. Najviše se čeka na ulazu u Srbiju, oko sat vremena, dok je zadržavanje na Horgošu na izlazu iz zemlje oko 30 […]