Društvo

Formiran Savet Južnobanatskog okruga

Pančevo, Pet, 02/12/2016 - 14:12
Vladimir Đoković

Pročitajte tekst na mađarskom jeziku.

Predsednici opština i gradova iz regiona Južnog Banata okupili su se danas na poziv načelnice upravnog okruga Danijele Lončar i formirali Savet Južnobanatskog okruga.

Već konstitutivna sednica Saveta okruga protekla je radno, jer su tu bili predstavnici Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i pokrajinskog Fonda za evropske poslove.

Državni sekretar Ivan Bošnjak izrazio je zadovoljstvo odličnim odzivom, jer su predsednici opština i gradova regiona došli sa saradnicima. Osim posla stvaranja i povezivanja elektronskih baza podataka u kojem se odmaklo, Bošnjak je najavio i mogućnost formiranja posebnih fondova na nivou okruga preko koga bi se pomogli procesi u regionu.

Predstavnicima lokalnih samouprava predstavljeni su i evropski poslovi kojima se bavi nadležni pokrajinski Fond za evropske poslove.

Kako je najavila načelnica okruga Danijela Lončar, Savet okruga će nastaviti da se okuplja najmanje jednom u dva meseca kako je i propisano. I dalje će biti prostor iznošenja problema i inicijativa i traženja rešenja.

 

projekat_manjine.jpg


Marketing

Najnovije vesti