• Ministarstvo poljopivrede: Sutra prvi sastanak radne grupe za uređenje tržišta i robne berze

  U Vladi Srbije će sutra, kako je dogovoreno sa poljoprivrednicima koji su protestovali blokadom puteva, biti organizovan prvi sastanak Radne grupe za koordinaciju aktivnosti unapređenja robno-tržišnog poslovanja poljoprivrednim proizvodima, najavilo je danas Ministarstvo poljoprivrede.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ministarstvo poljopivrede: Sutra prvi sastanak radne grupe za uređenje tržišta i robne berze
  Foto: Pixabay

  Biće analiziran zakonodavni okvir kojim je uređeno tržište i saslušani predlozi za izmenu propisa, kako bi se našla najbolje rešenje za terminsku prodaju poljoprivrednih proizvoda, navelo je Ministarstvo.

  Sastanku će prisustvovati predstavnici udruženja poljoprivrednika i svih nadležnih institucija.

  „Takođe dogovoreno je da između 11. i 15. decembra bude organizovan sastanak sa predstavnicima svih sektora poljoprivrede, na kome će svi imati priliku da nam ukažu na izazove sa kojima se suočavaju, te da se na najoptimalniji način dogovori ravnomerna raspodela rekordnih budžetskih sredstava obezbeđenih za poljoprivredu u 2024. godini“, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

  Uređenje robne berze bio je jedan od uslova poljoprivrednika za prekid protesta.
  Odluka o prekidu protesta doneta je na sastanku predstavnika poljoprivrednih udruženja sa pemijerkom Anom Brnabić, u nedelju, u Kisaču.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija