• Naših 5: čitajte, slušajte, gledajte, posetite

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  1. Pozorišni matine subotom za najmlađe 

  Svake subote u Kulturnom centru Pančeva, sa početkom u 12 časova, održavaju se matine pozorišne predstave za naše najmlađe sugrađane i sugrađanke. Ovog meseca na programu su predstave “Zaleđeno Kraljevstvo”, “Pipi duga čarapa u kvizioneru”, “Mornar Popaj” i “Ružno Pače”. Ne zaboravite: navika odlaska u pozorište izgrađuje se od malih nogu.

   

  2. Arzamas Ivane Dimić

  Ivana Dimić je Reč dobitnica ovogodišnje Ninove nagrade i njen roman se s pravom našao u žiži javnosti poslednjih mesec dana. Inače, kako kaže Dejan Mijač, Ivana Dimić priča o sebi, a zapravo priča o čudu povratka iz sna. “Ona uspostavlja svojevrsni ritam koji izlazi iz sudara dve teme, iz nespojivosti dve sfere – stvarnosti i onostranog. I kao kad nas Laza Kostić uvodi u onaj predeo „među javom i med snom“, ovo pripovedanje suprotstavlja se življenju, jer život i jeste neprekidna smena, sve do trenutka večnosti.“

  3. ///BASS.CODON/// u Dvorani “Apolo”

  Pančevo će i ove zime imati priliku da ugosti ///BASS.CODON///, muzički brend i serijal žurki, koji je već više puta posetio dvoranu “Apolo”. Za ovu priliku na lineup-u će se naći domaćin brenda – Rebel B, kao i jedan od najpoznatijih domaćih nDnB dj-eva, Rahmanee.

  4. Posetite Gitar Art festival u martu

  Beograd je svakog marta centar gitarskih dešavanja u Evropi uz Guitar Art festival i preko sto umetnika iz celog sveta koji će održati koncerte, predavanja i radionice. Za posetioce iz celog sveta, 18. po redu izdanje Guitar Art festivala opravdaće status jednog od pet najvećih festivala klasične gitare u svetu, a u svom programu će pored vrhunskih koncerata klasične muzike, predstaviti publici i atraktivan izbor svetskih muzičara iz oblasti džeza, fada, tanga, flamenka i etno muzike. Pored velikog koncerta Tomija Emanuela u Sava centru, i ove godine Dom omladine biće festivalski centar sa četiri koncertne večeri i 11 koncerata umetnika kao što su Bojan Ivanovski Jobby, Nemanja Ostojić, Sanel Redžić, Giorgos Georgopulus kvartet, Srđan Bulat, Darko Bageski, Ultra High Flamenco & Rosario Toledo, Mak Grgić, Radoš Malidžan, World Guitar Orchestra, te Carlo Domenicioni i prijatelji. Svečano otvaranje održaće se u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca 20. marta kada će nastupiti Roberto Aussel, Aleksandar Nikolić i kamerni orkestar Anima Musicae.

   

  5. Čudesni zeleni sok

  Zeleni sokovi su poznati kao najzdraviji, a ovaj sok nije samo prava vitaminska bomba, već će vas svojim osvežavajućim ukusom razbuditi o tren oka. Trebaće vam 1 manja glavica celera, 1 krastavac, 2-3 veća lista kelja, 1 limun, 1 kašika svežeg izredanog đumbira, 1/2 šolje sitnog prokelja, 1 šolja peršuna i 2 kruške. Postupak pripreme je, kao i uvek, isti. Šta treba da se uljušti, oljuštite, sve dobro operite pa stavite u bledner. Čudesni zeleni sok je dobar za liniju, ali i za kosu i kožu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Sindikati traže povećanje plata prosvetnim radnicima

  Reprezentativni sindikati u prosveti saopštili su danas da očekuju hitno zakazivanje sastanka o povećanju plata prosvetnim radnicima, jer dogovoreni, koji je trebalo da bude održan 15. jula, nije […]