• Od četvrtka u prodaji konkurs i informator za upis učenika u prvi razred srednje škole

  Konkurs Ministarstva prosvete za upis učenika u prvi razred srednje škole za 2024/25. školsku godinu i Informator koji može da pomogne budućim srednjoškolcima pri izboru zanimanja biće od sutra u prodaji, najavio je danas Prosvetni pregled.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Od četvrtka u prodaji konkurs i informator za upis učenika u prvi razred srednje škole
  Foto: Pixabay

  Osim opštih i posebnih uslova upisa i kalendara upisnih aktivnosti, u Konkursu su navedeni svi važni podaci o školama čiji je osnivač Srbija, područjima rada, broju učenika, obrazovnim profilima i trajanju obrazovanja, kao i o merilima i načinu izbora kandidata.

  Sastavni deo Konkursa su obrasci – prijava za upis u srednju školu i lista opredeljenja učenika za upis u srednju školu, na čijem spisku može da bude navedeno najviše 20 obrazovnih profila, potencijalnih budućih zanimanja.

  Istovremeno s Konkursom, Prosvetni pregled objavio je i Informator u kojem se mogu naći i informacije o orijentacionom broju bodova neophodnih za upis u određenu obrazovno-vaspitnu ustanovu u poslednje tri godine.

  Konkurs i Informator mogu se nabaviti u knjižari Prosvetnog pregleda, pouzećem ili u knjižarama širom Srbije po ceni od 400 dinara za Konkurs i 350 dinara za Informator.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija