• Od početka godine prekontrolisano više od 11.000 autobusa koji obavljaju organizovan prevoz dece

  „Apsolutni imperativ Ministarstva unutrašnjih poslova je bezbednost dece i zato pozivamo sve privredne subjekte koji se bave organizovanim prevozom da na propisan način učestvuju u saobraćaju, kako bi se obezbedilo da na siguran i propisan način odvezu decu na željene destinacije“, poručio je danas Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Od početka godine prekontrolisano više od 11.000 autobusa koji obavljaju organizovan prevoz dece
  Foto: MUP Srbije

  „U ovom periodu godine naši najmlađi odlaze na ekskurzije sa kojih lepe uspomene mogu imati samo ukoliko budu bili bezbedni“, rekao je Stević i dodao da je od početka godine Uprava saobraćajne policije prekontrolisala više od 11.000 autobusa koji obavljaju organizovan prevoz dece. 

  Precizirao je da je u 20 slučajeva otkrivena tehnička neispravnost autobusa, da su 23 vozača isključena iz saobraćaja zbog različitih nepravilnosti, a čak desetorica zbog toga što su bili u alkoholisanom stanju. 

  „Bezbednost dece mora biti apsolutni prioritet svih nas. Pripadnici Ministarstva  unutrašnjih poslova, kao i svake godine, kontrolisaće da li autobusi i vozači autobusa ispunjavaju sve neophodne uslove i neće dozvoliti polaske na ekskurzije dok ne budu ispunjeni svi uslovi propisani u skladu sa Pravilnikom o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece“, kazao je Stević. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Plivačka štafeta Srbije šampion Evrope

  Štafeta Srbije 4 x 100 slobodno u muškoj konkurenciji je šampion Evrope. Velimir Stjepanović, Nikola Aćin, Justin Cvetkov i Andrej Barna su napravili jedan od najvećih uspeha u istoriji srpskog […]