• Od početka godine u Srbiji 720 požara

  Šef odseka u Upravi vatrogasno-spasilačke jedinice Željko Čavić rekao je da je od početka godine bilo 720 požara, a da je najčešći uzrok neodgovorno ponašanje čoveka.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Od početka godine u Srbiji 720 požara
  Foto: Pixabay

  „Na teritoriji Srbije od početka godine imali smo 1.100 vanrednih događaja, od čega 720 požara od kojih je 420 požara na samim građevinskim objektima. Često kažemo da su uzrok neispravni uređaji ili elektroinstalacije, ali pre svega tu je prvi i najodgovorniji čovek“, rekao je Čavić za Tanjug.

  Važno je pitanje kako se u grejnoj sezoni postupa sa grejnim uređajima, dodao je, kao i preventiva.

  „Ono što naši sugrađani često zaboravljaju u želji da se ugreju su te preventivne mere. Uzroci su razni od ostavljanja električnih uređaja uključenih nakon što izađu iz doma, približavanje kvarcnih grejalica nameštaju, tepisima“, rekao je Čavić.

  Ukazao je i na to da često dođe do paljenja odnosno požara, kada ljudi prekrivaju određene grejne uređaje uprkos upozorenjima i uputstvima proizvođača grejnih uređaja da se to ne radi.

  „Prekrivanjem određenih grejnih tela, iako na uputstvima najverovatnije piše – ne prekrivati. Sugrađani prekriju i tako dođe do požara. Prvi i najčešći uzrok je, dakle, nepažnja i neodgovornost čoveka“, zaključuje Čavić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Lista najtraženijih zanimanja u Srbiji

  Svet oko nas se užurbano menja posredstvom digitalnih tehnologija i to nas sve stavlja u poziciju u kojoj moramo biti fleksibilni i potencijalno se prilagođavati novim trendovima. […]