• ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ДЕНОТ НА НАЦИОНАЛНИОТ СОВЕТ

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Pročitajte tekst na srpskom jeziku.

  На 11 декември се навршуваат 12 години од работата на Националниот совет на македонската национална заедница во Република Србија. По тој повод во Домот на културата „Кочо Рацин“ во Јабука на 10 декември во 12 часот ќе се одржи свечена седница со културно-уметничка програма. Носители на програма ќе бидат најмладите припадници на македонската заедница во Јабука.

              Одбележувањето на Денот на Советот ќе биде во знак на одбележување на 10 години од воспоставувањето на информативната дејност на македонски јазик во Србија и 70 години од доселувањето на Македонците во Војводина. Во рамките на свеченоста ќе бидат доделени признанијата и наградите од страна на Националниот совет за 2016 година.

   

  На 11 декември се навршуваат 12 години од работата на Националниот совет на македонската национална заедница во Република Србија. По тој повод во Домот на културата „Кочо Рацин“ во Јабука на 10 декември во 12 часот ќе се одржи свечена седница со културно-уметничка програма. Носители на програма ќе бидат најмладите припадници на македонската заедница во Јабука.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Kako (zaista) da reklamirate račune za struju?

  Više građana je dobilo značajno veće račune za struju u odnosu na prethodnu godinu, što je izazvalo burne reakcije. U javnosti su se pojavile razne teorije o tome da su u pitanju posledice […]