• Održan Virtuelni sajam zapošljavanja – najveći broj ponuđenih poslova iz oblasti inženjerstva, građevinarstva, mašinstva

  U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) održan je drugi Virtuelni sajam zapošljavanju (VSZ) na inovativnoj web platformi na kojoj je učestvovalo više od 100 kompanija iz Srbije sa pozicijama za 4.413 izvršilaca.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Održan Virtuelni sajam zapošljavanja – najveći broj ponuđenih poslova iz oblasti inženjerstva, građevinarstva, mašinstva
  Foto: Pixabay

  Organizacijom ovog onlajn događaja, NSZ pridružuje se procesima digitalizacije i unapređenju informaciono-komunikacionih tehnologija.

  „Nakon prvog VSZ koji je uspešno organizovan u maju 2021, NSZ nastavlja da radi na digitalizaciji usluga sa ciljem da se one učine dostupnijim nezaposlenima i teže zapošljivim licima i da se na taj način dodatno podstakne njihova aktivnost u traženju posla, ali i da se upoznaju sa brojnim mogućnostima za dodatne edukacije i usavršavanje veština. Pored toga, digitalizacija NSZ u skladu je sa strateškim dokumentima u oblasti zapošljavanja (Strategija zapošljavanja za period 2021-2026)“, istakao je Zoran Martinović, direktor NSZ.

  Najveći broj poslova koji je ponuđen na ovom VSZ bio je iz oblasti inženjerstva, građevinarstva, mašinstva, informaciono-komunikacione tehnologije, ali i drugih zanimanja poput krojača, šivača, magacionera, bravara,dostavljača, kasira, vozača, prodavaca, prevodioca, knjigovođa, vaspitača, radnika u proizvodnji.

  Od januara do oktobra 2023. godine, u organizaciji NSZ, održano je 58 redovnih sajmova zapošljavanja na kojima je učestvovalo 1.290 poslodavaca koji su iskazali potrebu za 15.533 izvršilaca. Učestvovalo je 42.858 nezaposlenih lica. Nakon učešća na sajmovima, zaposlenje je pronašlo više od 7.500 lica.

  NSZ će i u narednom periodu organizovati onlajn sajmove na platformi www.nsz-virtuelnisajam.rs gde svi zainteresovani mogu da se registruju.

  Izradu digitalne platforme i održavanje Sajma podržala je Nemačka razvojna saradnja koju sprovodi DeutscheGesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Koliko se zarađuje u Srbiji po delatnostima

  Prosečna neto plata u Srbiji prošle godine, za dvanaest meseci, iznosila je 86.007 dinara, što je oko 732 evra. Za godinu dana plate su nominalno porasle 14,8 odsto. Iz godine u godinu praktično […]

  Isplata februarskih penzija samostalcima

  Isplata penzija za februar korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti počinje danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i naveo da će tada početi isplata […]