• Osnovan Savet evropskih poslovnih udruženja i privrednih komora u Srbiji

  U Beogradu je osnovan Savet evropskih poslovnih udruženja i privrednih komora u Srbiji, koje će zastupati interese kompanija sa evropskim kapitalom u našoj zemlji i zajednički pokretati buduće aktivnosti. Šta to znači za srpsku ekonomiju?

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Osnovan Savet evropskih poslovnih udruženja i privrednih komora u Srbiji
  Foto: Pixabay

  Savet ili “Tim Evropa“, kako je popularno nazvan, čini 13 evropskih poslovnih udruženja, broji više od 2 hiljade stranih kompanija iz 16 evropskih zemalja. Memorandum o osnivanju članice su potpisale polovinom maja, i tom prilikom je istaknuto da takvo udruživanje znači početak nove ere saradnje evropskog poslovnog sektora u Srbiji.

  Sanja Ivanić, direktorka Francusko-srpske privredne komore, jedna od članica Saveta, objašnjava da će „Tim Evropa“ biti jedna platforma za zajedničko nastupanje, pokretanja inicijativa i aktivnosti.

  Ivanić ističe da je reč o nastavku saradnje, jer komore evropskih zemalja u Srbiji sarađuju već dugo.

  Procenjuje se da u našoj zemlji posluje više od 5 hiljada kompanija sa evropskim kapitalom koje zapošljavaju oko 250 hiljada ljudi. U udruženju ističu da su otvoreni za prijem novih organizacija koje zastupaju interese evropskog poslovanja u Srbiji.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Počinje prvi upisni rok na Univerzitetu u Beogradu

  Prvi upisni rok na fakultetima Univerziteta u Beogradu počinje u sredu 19. juna prijavljivanjem kandidata, a završava se poslednjim danom upisa primljenih 12. jula. Na 107 studijskih programa za […]

  31. Festival evropskog filma Palić od 20. do 26. jula

  31. izdanje Festivala evropskog filma Palić održaće se od 20. do 26. jula 2024. godine, na Paliću i u Subotici. Na ovogodišnjem festivalskom izdanju publika će biti u prilici da pogleda više […]