• Ovo je „crna lista“ trgovaca na Instagramu: Krše zakon i treba ih izbegavati

  Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) objavila je dopunjenu „crnu listu“ trgovaca koji neregistrovano prodaju robu preko Instagrama.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ovo je „crna lista“ trgovaca na Instagramu: Krše zakon i treba ih izbegavati
  Foto: Pixabay

  Na ovom spisku, koji je sve duži, trenutno se nalazi 178 naloga za koje je utvrđeno da ne posluju u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini.

  Među trgovcima najviše je onih koji prodaju obuću i odeću, ali ima i onih koji prodaju suplemente, dodatke ishrani i parfeme.

  „Kupovinom od neregistrovanih trgovaca kupujete na sopstvenu odgovornost i u takvim slučajevima nema primene Zakona o zaštiti potrošača. Ovakav način prodaje zadaje najviše problema potrošačima pri ulaganju reklamacija, a nakon toga državi, jer je država oštećena na ime neplaćenog poreza a na kraju i trgovcima, jer se na taj način bore sa nelojalnom konkurencijom. Ovakav vid kupuvine svakako je jeftinija opcija, ali posledice su mnogo skuplje“, upozorava NOPS.

  U ovoj organizaciji napominju da se na listi mogu naći i trgovci koji su registrovani, ali je ustanovljeno da je svakako došlo do kršenja zakona. Ovaj spisak se, inače, dostavlja i nadležnim organima.

  Dostupan je OVDE

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija