• Pauza od 10 dana: Đaci još sutra u školskim klupama, a zatim počinje prolećni raspust

  Osnovci i srednjoškolci u Srbiji još sutra su u školskim klupama, a već od ponedeljka, 29. aprila, počinje prolećni raspust koji se završava u ponedeljak, 6. maja 2024. godine. Na nastavu se ponovo vraćaju 7. maja. Spojeno sa vikendima đaci će imati pauzu od 10 dana.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pauza od 10 dana: Đaci još sutra u školskim klupama, a zatim počinje prolećni raspust
  Foto: Pixabay

  Učenici u Vojvodini već su bili na prolećnom raspustu od 28. marta do 3. aprila, ali će zbog predstojećih praznika ponovo na raspust od srede, 1. maja. Na nastavu se vraćaju 7. maja.

  Inače, u Srbiji važe dva školska kalendara. Za škole na teritoriji Vojvodine kalendar donosi Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, dok za ostatak Srbije kalendar donosi Ministarstvo prosvete.

  Nastava za sve osmake na teritoriji cele Srbije završava se 31. maja, odnosno u petak 14. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

  Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust počinje u ponedeljak, 17. juna 2024. godine, a završava se u petak, 30. avgusta 2024. godine. Za učenike osmog razreda letnji raspust počinje po završetku završnog ispita, koji je zakazan za 17, 18. i 19. jun, a završava se u petak, 30. avgusta 2024. godine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija