• Počela prijava poljoprivrednika za e-Agrar

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Počela je danas prijava u novi elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG), a za dva meseca eID broj je preuzelo 236.000 poljoprivrednih gazdinstava, rekla je ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.Do sada je, kako je rekla Tanasković gostujući na RTS-u, već 240.000 poljoprivrednih proizvođača preuzelo svoj elektronski broj.

  „Testna baza koju smo pustili u četvrtak popodne je u međuvremenu do sinoć u osam registrovala 12.400 poljoprivrednika, što je odličan broj, odličan odgovor poljoprivrednika. Očekivali smo da će biti padova sistema, i nepoznatnih stvari, ali ovog jutra svi poljoprivrednici mogu da krenu da se registruju, na svojim mobilnim telefonima, tako što će ići na sajt e-Agrar, gde postoji video-link. Oni koji više vole da čitaju imaju uputstvo da listaju stranice, elektronski ili ako mogu da štampaju“, rekla je Tanaskovićeva. 

  Poljoprivrednici su, kako je istakla, imali poteškoća pri registraciji pravno-formalno sa parcelama, što traži novo vreme, da obnove ono što treba i konstatuju u Republičkom geodetskom zavodu.

  Ona je rekla da se poljoprivredni proizvođači više ne bave papirologijom, a imali su prethodno 89 papira.

  Jelena Tanaskovuć je rekla da prijave za subvencije kreću 3. aprila, da je ona za mleko povećana sa 10 na 15 dinara po litru, da onda idu subvencije iz direktnih plaćanja od 10. i 15. aprila, a za pčele od 1.maja.Sva direktna plaćanja ići će tokom aprila do kraja meseca. Neka će trajati 15 dana, neka mesec dana, najavila je ona.

  “Pustićemo na početku aprila i subvenciju po hektaru, daćemo malo duži rok trajanja javnog poziva, jer se pokazalo da ljudima treba dodatni odlazak u Republički geodetski zavod kako bi sredili svoje stanje pa će trajati do polovine maja, da bi svi imali vremena“, rekla je Tanasković.

   

  Počela je danas prijava u novi elektronski registar

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

  Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je u ponoć, u skladu sa zakonskom procedurom. U ponoć je istekao i krajnji rok do kada izmene u […]

  Pretežno sunčano i toplije, vetar u slabljenju

  U Srbiji se danas očekuje pretežno sunčano i toplije vreme, uz promenljivu oblačnost koja tek ponegde u brdsko-planinskim predelima može posle podne usloviti kratkotrajnu slabu […]