• Polaganje završnih ispita pomereno za dan, novi termini 18, 19. i 20. jun

  Ministarstvo prosvete saopštilo je da se polaganje završnih ispita pomera za jedan dan, pa će ispiti biti održani 18, 19. i 20. juna.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Polaganje završnih ispita pomereno za dan, novi termini 18, 19. i 20. jun
  Foto: Pixabay

  Na osnovu zaključka Vlade Srbije da 17. jun 2024. godine, kao drugi dan Kurban Bajrama, bude neradan dan za pripadnike islamske veroispovesti, Ministarstvo prosvete obavestilo je sve škole o pomeranju datuma za održavanje završnog ispita.

  „U skladu sa zaključkom Vlade Srbije obaveštavamo učenike koji ove godine polažu završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja da će prvi dan polaganja biti u utorak, 18. juna. To znači da će učenici u utorak, 18. juna polagati test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, dok će test iz matematike polagati u sredu, 19. juna, a test iz izabranog predmeta u četvrtak, 20. juna 2024. godine“, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

  Ministarka prosvete Slavica Đukić-Dejanović poručila je učenicima da je pred njima još jedan dan, koji, ukoliko je potrebno, mogu da iskoriste i za eventualnu dodatnu pripremu za završni ispit.

  Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole i portalu Moja srednja škola biće objavljeni u subotu 22. juna. Učenici i njihovi roditelji imaju pravo na prigovor koji je moguće podneti neposredno u školi ili elektronskim putem. Objavljivanje konačnih rezultata završnog ispita biće 25. juna 2024. godine, a raspodela po srednjim školama i obrazovnim profilima 2. jula 2024. godine, dodaje Ministarstvo prosvete u saopštenju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vremenska prognoza za 21. jul

  U nedelju promenljivo, toplo, sparno i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim ujutro i pre podne, dok se posle podne očekuju uglavnom u brdsko-planinskim predelima. […]