• Poskupljenje aranžmana se nije odrazilo na broj turista

  Direktor Jute Aleksandar Seničić izjavio je juče da su aranžmani poskupeli nakon dve velike krize i svih okolnosti koje su dovele do globalne inflacije, istakavši da se to poskupljenje nije odrazilo na broj turista.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poskupljenje aranžmana se nije odrazilo na broj turista
  Foto: Pixabay

  „U proseku su aranžmani skuplji svakako nego prošle godine, autobuski aranžmani su u proseku 10 do 12 odsto skuplji, dok su avionski aranžmani negde oko 20 odsto. U ovom trenutku možemo da kažemo da je negde između pet do sedam odsto broj uplata veći nego što je bio u istom periodu prošle godine”, naveo je on za Tanjug.

  Seničić kaže da ljudi koji nisu isplanirali predstojeće praznične dane nisu zakasnili i da uvek ima mesta za privatan smešaj u Srbiji i autobuske ture, napomenuvši da postoji veliki izbor evropskih gradova sa polaskom autobusa iz Beograda, Novog Sada i svih većih gradova. Istakao je da veliki broj direktnih linija „Er Srbije” omogućava lakšu i jeftiniju organizaciju putovanja i da te konekcije sa raznim gradovima u Evropi omogućavaju kombinovanje i organizovanje jeftinijih aranžmana. „Ove godine za predstojeće praznike su bili najaktuelniji južnoevropski gradovi, pre svega Lisabon, Valensija, Malaga, Bari, Bolonja, dakle ne samo prestonice nego i neki manji gradovi koji imaju turistički potencijal. S druge strane, Amsterdam se ove godine pojavio kao jedan od aranžmana koji je bio jako tražen i koji se među prvima prodao”, rekao je Seničić.

  „Kada je reč o sukobu u pojasu Gaze, tu je Egipat kao jaka važna destinacija koja se nalazi u neposrednoj blizini sukoba, ali tamo je sve mirno. Egipatske vlasti čine sve da se svi turisti iz cele Evrope osećaju kako treba. Svi aranžmani za Egipat su rasprodati za predstojeće praznike, mi krećemo sada sa čarter letovima”, rekao je Seničić i napomenuo da se u prodaji neće naći aranžmani koji na bilo koji način mogu da utiču na sigurnost putnika.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija