• Preporuka Ministarstva prosvete: „Uobičajene novogodišnje proslave u školama treba ostaviti za neka druga vremena“

  Ministarstvo prosvete Republike Srbije preporučilo je danas svim obrazovno-vaspitnim ustanovama da ne organizuju proslave povodom novogodišnjih praznika, potvrđeno je iz ovog ministarstva za Euronews Srbija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Preporuka Ministarstva prosvete: „Uobičajene novogodišnje proslave u školama treba ostaviti za neka druga vremena“
  Foto: Pixabay

  Imajući u vidu nevine žrtve velikih tragedija koje su potresle čitavu zemlju, a koje su se dogodile 3. i 4. maja 2023. godine, Ministarstvo prosvete preporučuje svim obrazovno- vaspitnim ustanovama da ne organizuju proslave povodom novogodišnjih praznika, navedeno je u dopisu školama, koji je potpisala ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović.

  „Kao što je naša sugestija bila da početak školske godine bude drugačiji, da prvi dani nove školske godine proteknu u razgovoru nastavnika i učenika, ne samo o predstojećim školskim obavezama, već i u razgovoru o emocijama i pravim vrednostima, tako smatram da uobičajene novogodišnje proslave u školama treba da ostavimo za neka druga vremena“, navela je ministarka prosvete Đukić Dejanović i nastavila:

  „Ova godina je bila tužna, najtužnija. Šta god da učinimo, roditeljima koji su izgubili decu to ne može da umanji bol. Molim vas za razumevanje, za koje verujem da postoji. Sigurna sam da će biti prilika za radost i druženje“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Plivačka štafeta Srbije šampion Evrope

  Štafeta Srbije 4 x 100 slobodno u muškoj konkurenciji je šampion Evrope. Velimir Stjepanović, Nikola Aćin, Justin Cvetkov i Andrej Barna su napravili jedan od najvećih uspeha u istoriji srpskog […]