• Pronađen nakit, luksuzni satovi, umetničke slike

  Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP, u koordinaciji sa Metropolitenskom policijom i Nacionalnom kriminalističkom agencijom Velike Britanije, na teritoriji Beograda uhapsili su šest pripadnika organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i pranje novca.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pronađen nakit, luksuzni satovi, umetničke slike
  Foto: MUP Srbije

  Uhapšeni su Lj. R. (1981), za koga se sumnja da je organizator ove organizovane kriminalne grupe, kao i članovi grupe E. R. (2003), M. R. (1955), L. R. (1990), I. R. (1981) i M. N. (1997).

  Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i R. R. K. (1983), koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Švajcarskoj, kao i još jedna osoba za kojom policija intenzivno traga.

  Sumnja se da je Lj. R. u cilju prikrivanja nezakonitog porekla novca koji su on i R. R. K. protivpravno stekli u periodu od 2014. do 2022. godine provalama u kuće i stanove u Engleskoj i Švajcarskoj, u Srbiji organizovao kriminalnu grupu čiji su članovi tim novcem kupovali nekretnine, skupocene automobile i finansirali luksuzan način života na teritoriji naše zemlje.

  Sumnja se da su šestoro uhapšenih, od 2018. do 2023. godine, novac stečen kriminalnom delatnošću lažnim prikazivanjem činjenica o njegovom poreklu uplaćivali na račune u bankama, kupovali i prodavali devize, vršili mnogobrojne transakcije novčanih sredstava u bankama, kao i da su zaključili više pravnih poslova kupoprodaje, poklona i zajmova u cilju prikrivanja nezakonitog porekla imovine, i na taj način u legalne tokove ubacili najmanje 2.422.255 evra, iako su znali da je novac stečen kriminalnim aktivnostima.

  Pretresom stanova i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni pronađeni su i oduzeti veća količina nakita, luksuznih ručnih satova, umetničkih slika i skupocenih antikviteta, kao i novac i poslovna dokumentacija.

  Foto: MUP Srbije

   

  Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Svi pregledi koje treba obaviti za upis u školu

  Svake godine u aprilu mesecu počinje upis prvaka u školu. U to vreme roditelji sa svojim prvacima polako ulaze u proces priprema i planiranja svih pregleda koje je potrebno obaviti pred sam […]