• Protest roditelja ubijene dece u Ribnikaru

  Roditelji dece koja su 3. maja ubijena u masovnoj pucnjavi u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, ali i drugi građani, okupili su se u 8.40, tačno kada je pucnjava počela, ispred ove škole. Potom su došli do zgrade Vlade Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Protest roditelja ubijene dece u Ribnikaru
  Foto: 013info

  Oni su naveli da je razlog njihovog okupljanja to što još uvek ništa nije urađeno povodom inicijative dela roditellja, da škola postane memorijalni centar.

  Na bočnom ulazu u zgradu Vlade Srbije građani su stigli oko 9, 15, a potom polepili nalepnice sa nastpisom „3. maj i dalje traje“.

  Više desetina ljudi se trenutno nalazi ispred Vlade Srbije, a skup obezbeđuje policija, kako uniformisana, tako i u civilu.

  Među građanima koji su došli su i advokatica Sara el Sarag, bivša rektorka Ivanka Popović, profesor Fakulteta političkih nauka Filip Ejdus, novinar Veran Matić…, javlja N1.

  Otac ubijene devojčice Mare Anđelković, Branko, rekao je za Nova.rs da nije izglasan od strane Saveta roditelja za člana Školskog odbora, iako je Ministarstvo prosvete, u skladu sa situacijom, preporučilo da u Školskom Odboru bude roditelj jendog ubijenog deteta, a čiji brat ili sestra idu u tu školu.

  On je, između ostalog, objasnio da je na sednici Saveta roditelja više puta istakao da među roditeljima ne sme da bude podele.

  Dodao je da je najavljivani Memorijalni centar „tek priča za sebe“, a o kojoj se, kako se čini, još uvek ništa ne zna.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Letnji dan u aprilu, u nedelju još toplije

  Visok vazdušni pritisak većem delu Evrope i Balkanskom poluostrvu obezbediće vedro nebo. Ujutru tempertura od 6 do 16 stepeni, najviša dnevna od 25 do 28. […]