• Razbijen lanac proizvodnje lažne „plazme“, deterdženata i šampona

  Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović saopštio je danas da je zajedničkom akcijom tržišne inspekcije i pripadnika MUP-a razbijen lanac proizvodnje i prodaje falsifikovanih proizvoda potencijalno opasnih po zdravlje građana.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Razbijen lanac proizvodnje lažne „plazme“, deterdženata i šampona
  Foto: Pixabay

  Momirović je naveo da su u velikoj akciji, usmerenoj ka suzbijanju plasiranja falsifikovanih proizvoda na srpsko tržište, tržišni inspektori u prethodnim danima otkrili ilegalnu proizvodnju falsifikata kućne hemije deterdženata i šampona marke „Procter&Gamble”, kao i falsifikovanog keksa „Plazma”.

  U dobro planiranoj i koordinisanoj akciji sa pripadnicima MUP-a i Osnovnog tužilaštva iz Novog Sada, izvršen je inspekcijski nadzor i ulazak inspektora u ilegalnu proizvodnju na više lokaliteta u Novom Sadu i Beogradu, objasnio je ministar.

  Prema njegovim rečima, tom prilikom je oduzeta velika količina krivotvorenih proizvoda, među kojima je 2.021 konditorski proizvod, 205 proizvoda kućne hemije, među kojima su deterdženti za sudove, deterdženti za veš i sredstva za ličnu higijenu, kao i više od 11.000 ambalaža za konditorske proizvode i kućnu hemiju.

  Takođe, kako je naveo, oduzeto je i 26 buradi od po 120 litara sirovina za pravljenje tečnog deterdženta za sudove i veš, ogroman broj deklaracija, nalepnica i bar kodova pripremljenih za lepljenje na ambalažu i stavljanje u promet.

  On je dodao da je u toku inspekcijski nadzor u Beogradu, koji se odnosi na kontrolu štamparije koja je pravila ambalaže za krivotvorene konditorske proizvode, pri čemu su pripadnici MUP-a oduzeli laptop, računar i mobilni telefon.

  Sva roba je bila namenjena daljoj prodaji na pijacama, a iza svega je stajala dobro organizovana grupa sa područja Novog Sada, precizirao je Momirović.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vremenska prognoza za nedelju, 16. jun

  Nedelja nam donosi i sunce i oblake. U većem delu zemlje biće pretežno sunčano. Ipak, posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, na zapadu i jugozapadu zemlje mogući su kiša i pljuskovi sa […]

  Šta ako putnik dobije apartman koji nije ugovoren

  Počela je letnja sezona i ove godine će veliki broj putnika iz Srbije odmor provesti u organizaciji turističkih agencija. Prema podacima iz Jute, od oko milion putnika koji odmor provedu u […]