• RIK objavio rezultate ponovljenih izbora

  Republička izborna komisija (RIK) je posle ponovljenih izbora za narodne poslanike na osam biračkih mesta objavila rezultate parlamentarnih izbora.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  RIK objavio rezultate ponovljenih izbora
  Foto: Pixabay

  RIK je na svom sajtu objavio rezulate na osnovu svih obrađenih biračkih mesta, a prema kojima je ista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ osvojila 46,75 odsto podrške.

  Opoziciona lista „Srbija protiv nasilja“ osvojila je 23,66 odsto glasova a lista „Ivica Dačić – premijer Srbije“ 6,55 odsto.

  Koalicija NADA osvojila je 5,02 odsto glasova, lista Branimira Nestorovića „Mi – glas iz naroda“ 4,69 odsto glasova a koalicija stranke Zavetnici i pokreta Dveri 2,76 odsto glasova.

  Savez vojvođanskih Mađara osvojio je 1,7 odsto glasova, Srpska radikalna stranka 1,46 odsto a lista koju su predvodili Usame Zukorlić i Tomislav Žigmanov 0,76 odsto glasova.

  Lista „SDA Sandžaka – Sulejman Ugljanin“ dobila je 0,57 odsto, a lista „Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi“ 0,35 odsto glasova.

  Lista Narodna stranka osvojila je 0,88 odsto, a lista „Zajedno za budućnost“ 0,18 odsto.

  Ruska stranka osvojila je 0,3 odsto glasova, lista Čedomira Jovanovića 0,24 odsto, a lista Saše Radulovića i Borisa Tadića 1,18 odsto glasova.

  Za listu „Srbija na zapadu“ glasalo je 0,14 odsto, dok je lista „Albanska demokratska alternativa“ osvojila 0,08 odsto glasova.

  Građani su juče glasali na dva biračka mesta u Bačkom Petrovcu, tri u Beloj Palanci i na po jednom mestu u opštinama Beočin, Mionica i Petrovac na Mlavi.

  Rok za podnošenje prigovora je 72 časa od zatvaranja biračkih mesta i utvrđivanja preliminarnih rezultata.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Kako (zaista) da reklamirate račune za struju?

  Više građana je dobilo značajno veće račune za struju u odnosu na prethodnu godinu, što je izazvalo burne reakcije. U javnosti su se pojavile razne teorije o tome da su u pitanju posledice […]