• Rok za najveći broj poreskih obaveza ističe 19. februara

  Rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za januar ističe 12. februara, kao i podnošenje poreske prijave za porez na dodatu vrednost (PDV) za januar od strane poreskog dužnika iz člana 10. Zakona o PDV-u.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Rok za najveći broj poreskih obaveza ističe 19. februara
  Foto: Pixabay

  Kako navodi Poreska uprava, 19. februar je datum kada ističe rok za najveći broj obaveza, među kojima su plaćanje akontacije poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za januar, plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, domaće državljane zaposlene u inostranstvu i inostrane penzionere za januar. Do tog datuma neophodno je platiti doprinose za samostalne umetnike i za poljoprivrednike za prvo tromesečje 2024. godine, podneti prijave za utvrđivanje konačne obaveze doprinosa za prethodnu godinu i tromesečne akontacije doprinosa za 2024. godinu za samostalne umetnike, potom prijave o obračunatim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva i platiti doprinose za obavezno socijalno osiguranje za januar.

  Isti datum je poslednji rok i za podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV-a, podnošenje obrasca PID PDV 1 za januar, ako je u tom mesecu ispunjen jedan od kriterijuma za sticanje statusa obveznika PDV koji pretežno obavlja promet dobara u inostranstvu, za plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica za januar, akcize za drugu polovinu januara, podnošenje poreske prijave za obračun akcize za januar i podnošenje prijave o obračunu akcize na struju za januar.

  Poslednjeg dana u mesecu, 29. februara, ističe rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, obračunatih na najnižu mesečnu osnovicu za obračun doprinosa, za neisplaćene zarade za januar kao i za plaćanje akcize za prvu polovinu februara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Inspekcija rada lane obavila 34.122 nadzora

  Od 1.133 rešenja za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti, bezmalo 11 odsto odnosilo se na kršenja u vezi sa isplatom zarada. U toku prošle godine inspekcija rada obavila je 34.122 nadzora, od […]