Salate i predjelo poskupeli 20 odsto: Koliko su skuplji hrana i piće u ugostiteljskim objektima?
Hrana u ugostiteljskim objektima je poskupela 17,9 odsto, a najviše su poskupeli variva – 21,3 odsto i topla i hladna predjela i salate – u proseku za po 20,3 odsto.
Kolači su prosečno skuplji 19,1 odsto, hleb 18,9 odsto, pečenja i jele po narudžbini 18,7 odsto, bezalkoholni napici 16 procenata, alkoholna pića su poskupela 14,2 odsto, gotova jela 13,4 odsto, a prenoćište 19,7 odsto.
Ugostiteljske usluge u Vojvodini su poskupele u proseku 20,5 odsto, pri čemu su cene hrane povećane za 24,7 procenata, objavio je RZS.
Cene ugostiteljskih usluga u Srbiji u martu ove godine bile su 17,4 odsto veće nego u isto vreme prošle godine, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).