• Sokolom za sokola – Srbijavoz pokreće kampanju za zaštitu stepskog sokola

  Na inicijativu kompanije „Srbijavoz“, u železničkoj stanici Beograd Centar u četvrtak, 30. novembra, simbolično je obeležen početak kampanje „Sokolom za sokola”. Tokom trajanja kampanje, čiji je glavni cilj zaštita i očuvanje stepskog sokola (Falco cherrug), od svake kupljene karte u vozu „Soko“ biće odvajan jedan dinar za kupovinu i postavljanje veštačkih gnezda, kao i za čišćenje dela staništa stepskog sokola u opštini Alibunar.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sokolom za sokola – Srbijavoz pokreće kampanju za zaštitu stepskog sokola
  Foto: Srbijavoz promo

  Događaju su prisustvovali ministarka rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Dubravka Đedović Handanović i partneri projekta: predstavnici Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, „Elektromreže Srbije“, opštine Alibunar i Udruženja „Mladi istraživači Srbije“.

  U Srbiji je registrovano svega oko 50 parova ove kritično ugrožene i strogo zaštićene vrste, a njena populacija mahom živi u Vojvodini. Zbog toga su se kampanji priključili stručnjaci Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, koji su godinama unazad nosioci brojnih naučnih projekata očuvanja i praćenja ove jedinstvene vrste ptica kako kod nas tako i u svetu.

  Kao važan deo projekta najavljeno i čišćenje dela staništa stepskog sokola, koje se nalazi na teritoriji opštine Alibunar, a koje će biti realizovano u saradnji sa Udruženjem „Mladi istraživači Srbije“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Koliko se zarađuje u Srbiji po delatnostima

  Prosečna neto plata u Srbiji prošle godine, za dvanaest meseci, iznosila je 86.007 dinara, što je oko 732 evra. Za godinu dana plate su nominalno porasle 14,8 odsto. Iz godine u godinu praktično […]

  Isplata februarskih penzija samostalcima

  Isplata penzija za februar korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti počinje danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i naveo da će tada početi isplata […]