• Srpski trkači nadomak pobede u trci kroz pustinju Atakama

  Srpski tim trkača se nalazi pred pobedom svog života u trci dugoj 500 kilometara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Srpski trkači nadomak pobede u trci kroz pustinju Atakama
  Foto: Pixabay

  Biljana Cvijanović, Stefana Cerovina, Marko Vozab, Aleksa Jovanović, Marko Tomić i Milko Babić se nalaze 100 km pred ciljem, na vodećoj su poziciji u izazovu The Speed Project, najizazovnijoj trci na svetu kroz pustinju Atakama.

  Naši sportisti su nadmašili lokalni, čileanski tim pronalaskom brže rute koja ih je lansirala na prvo mesto, stvarajući još veću distancu između našeg tima i konkurencije.

  Osim srpskog i čileanskog tima na vrhu, među prvih pet ekipa za sada su i predstavnici iz Nemačke, SAD-a i Francuske. U ovoj izazovnoj trci od 16 timova, dva tima iz SAD-a i Kanade su, nažalost, morala odustati zbog povreda.

  Ovaj uspeh nije došao bez prepreka. Naši trkači su se suočili s tehničkim problemima na vozilu, ali i promenama u timu uoči samog početka trke što je moglo ugroziti njihovu pažljivo pripremanu strategiju mesecima unazad.

  Borba za vodeću poziciju nije bila laka, ni zbog konkurencije ni zbog izazova koje postavlja divlja priroda Čilea. Lokalni tim dobro poznaje teren, a brzi francuski tim Jolie Foulée je tokom određenog dela trke bio značajan protivnik. Ekstremni uslovi Atakame su testirali izdržljivost trkača, s temperaturom koja je dosezala i do 44 stepena Celzijusa, dok je vetar, iako je kratko pružio osveženje, donekle predstavljao opasnost od opekotina od sunca.

  Međutim, srpski trkači hrabro nastavljaju svoj put, suočavajući se s preprekama svih vrsta koje im se nađu na putu. Njihova predanost, upornost, timski duh i dobro osmišljena strategija su ključni u njihovoj borbi za pobedu u najzahtevnijoj trci kroz nemilosrdnu Atakamu.

  The Speed Project je jedna od najzahtevnijih štafetnih trka svih vremena. Naši trkači i kapiteni adidas Runners Belgrade kluba imaju zadatak da za najkraće moguće vreme savladaju blizu 500km nepoznatog terena, izdrže sve prepreke i za manje od 40 sati prođu visinske razlike od nula do čak 3.500m nadmorske visine.

  Pored tima iz Srbije, u ovom izazovu učestvuje još 15 timova iz različitih zemalja širom sveta. U ovoj borbi za izdržljivost i brzinu jedino pravilo je da od starta do cilja treba da se stigne trčeći, za što kraće vreme.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Plivačka štafeta Srbije šampion Evrope

  Štafeta Srbije 4 x 100 slobodno u muškoj konkurenciji je šampion Evrope. Velimir Stjepanović, Nikola Aćin, Justin Cvetkov i Andrej Barna su napravili jedan od najvećih uspeha u istoriji srpskog […]