• Srpski turisti bez ograničenja mogu da putuju u još četiri zemlje

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Epidemiološka situacija se poboljšava, pa se i uslovi ulaska turista u pojedine zemlje ublažavaju. Do sada su Srbi mogli da putuju bezuslovno u šest zemalja, a sada se lista produžava.

  Nakon Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije, Poljske, Rumunije i Crne Gore, još četiri zemlje su ukinule ograničenja za ulazak pa tako bez kovid potvrde možemo da putujemo i u sledeće zemlje:

  Danska

  Državljani Srbije koji žele da uđu u Kraljevinu Dansku moraju da posetuju putnu ispravu koja važi najmanje tri meseca duže od planiranog datuma napuštanja teritorije Danske. Putnici koji ne ispunjavaju ove osnovne kriterijume biće vraćeni sa granice.

  Nosiocima biometrijskih pasoša Republike Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci, piše na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

  Irska

  Ukinute su sve važeće restrikcije što podrazumeva da putnici koji dolaze u Irsku više nisu u obavezi da pre putovanja popune lokator formular, niti da pri ulasku poseduju negativan PCR test ili dokaz o vakcinaciji ili preležanoj bolesti.

  Norveška

  Ukidaju se sve dosadašnje mere za ulazak u Kraljevinu Norvešku. Putnici više nisu u obavezi da se registruju na internet stranici pred putovanje kao ni da poseduju validnu potvrdu o punoj vakcinaciji odnosno negativan PCR test.

  Švedska

  Od 1. aprila 2022. ukinuta su sva ograničenja za ulazak u Švedsku uvedena radi sprečavanja širenja kovida 19. Srpski državljani u Švedsku mogu da uđu, kao i ranije, uz važeći pasoš, pozivno/garantno pismo, povratnu kartu, putno osiguranje i potvrdu o posedovanju novca. Test ili vakcina na COVID-19 nisu potrebni.

  Češka, Letonija, Holandija i Island su takođe ukinule kovid ograničenja za ulazak u zemlju, ali ona važe samo za putnike iz zemalja EU i članica Evropskog ekonomskog prostora.

  Epidemiološka situacija se poboljšava, pa se i uslovi ulaska turista u pojedine zemlje ublažavaju. Do sada su Srbi mogli da putuju bezuslovno u šest zemalja, a sada se lista produžava.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  PIO fond: Pokušaj prevare penzionera

  Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fond PIO) saopštio je danas da dobijaju informacije od korisnika da ih nepoznate osobe zovu telefonom i upućuju gde da preuzmu penzionerske kartice, te ističu da Fond PIO tako ne poziva korisnike i da je reč o pokušaju prevare penzionera.

  Nije bezbedno kupovati lekove putem interneta

  Već je poznato da je odnedavno lek Ozempik jedan od traženijih na tržištu lekova, ali ne samo zbog toga što se koristi u lečenju dijabetesa tipa 2, već zbog toga što ga mnogi, bez saveta i preporuke lekara koriste kako bi smršali. To je dovelo do nestašice tog leka i u apotekama kod nas, a poslednjih dana priča je otišla još dalje uz informacije da se pojavio i falsifikat Ozempika. Nije bezbedno kupovati lekove putem interneta, a u našoj zemlji to je čak i zakonom zabranjeno, poručuju stručnjaci.

  U četvrtak počinje 15. Filmski festival Merlinka

  Petnaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka počinje sutra, 7. decembra u 20 časova svečanim otvaranjem u Domu Omladine Beograda. Na otvaranju će, uz predstavljanje programa festivala, biti obeleženo i 20 godina od smrti Vjerana Miladinovića Merlinke, po kome je festival i dobio ime. Prisutnima će se obratiti Daniel Emeri, ambasador Australije u Srbiji, i australijsko-makedonski reditelj Goran Stolevski, koji će otvoriti festival.