• Stiže nam toplotni talas sa SEVERA AFRIKE, tropskim vrućinama još nije kraj

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Ko nije spreman da se oprosti od leta, ne mora još da brine – prave letnje vrućine ponovo kreću od četvrtka, a veoma toplo biće nam sve do 1. septembra, kada će temperature biti u manjem padu, procene su RHMZ.

  Posle dva kišna, sledi nam sunčan vikend – za dva dana živa na termometru će u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu preći 30. podeok, a tokom neradnih dana variraće između 33 i 35 stepeni, te se može očekivati da kupališta ponovo budu prva destinacija za predstojeći vikenda.

  – Sutra i u četvrtak jutra će biti sveža, a tokom dana umereno toplo, da bi već od petka toplotni talas sa severa Afrike došao do nas i sa sobom doneo nove tropske temperature. Biće suvo, veoma toplo, sa temperaturama koje će krajem nedelje varirati oko 35. podeoka – kaže za „Blic“ meterolog Đorđe Đurić

  On dodaje da se narednih 7 do 10 dana ne očekuju padavine na celoj teritoriji Srbije.

  – Ovakvo vreme pratiće nas sve do kraja meseca. Na samom početku septembra predviđa se manji pad temperature, a ako i bude padavina, one će biti kratkotrajne i prolazne – kaže Đurić

  Ono što se može reći, dodaje on, jeste da će septembar biti natprosečno topao, te da pravu jesen teško da ćemo videti narednih nekoliko nedelja.

  Mada meterolozi upozoravaju da nisu sasvim pouzdane, orijentacione prognoze RHMZ takođe najavljuju toplo vreme za početak školske godine.

  U prve dve nedelje septembra biće malo kratkotrajnih kiša, ali se najviše dnevne temperature u većem delu zemlje neće spuštati ispod 24. podeoka.

  Zahlađenje bi mogli da nastupi 12. septembra, koji je u svim većim gradovima obeležen vetrom, kišom, grmljavinom i nižom temperaturom.

  Ko nije spreman da se oprosti od leta, ne mora još da brine – prave letnje vrućine ponovo kreću od četvrtka, a veoma toplo biće nam sve do 1. septembra, kada će temperature biti u manjem padu, procene su RHMZ.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vremenska prognoza za 21. jul

  U nedelju promenljivo, toplo, sparno i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim ujutro i pre podne, dok se posle podne očekuju uglavnom u brdsko-planinskim predelima. […]

  Gužve na graničnim prelazima, u koloni i do dva sata

  I ovog vikenda su velike gužve na graničnim prelazima između Srbije i Mađarske. Najviše se čeka na ulazu u Srbiju, oko sat vremena, dok je zadržavanje na Horgošu na izlazu iz zemlje oko 30 […]